Liity Edistyspuolueen jäseneksi ja tue toimintaamme!
Lue lisää ...
Briefly in English!

Edistyspuolue – Vapaus valita

Uutiset
Sari Niemi, 141 Uusimaa

31. maaliskuu 2015

Sari Niemi
Olen Sari Niemi, 27-vuotias opiskelija ja klassinen liberaali. Olen Edistyspuolueen puoluehallituksen jäsen sekä Piraattipuolueen jäsen. Olen Piraattipuolueenehdokkaana Uudenmaan vaalipiirissä numerolla 141. Kannatan järkeen ja vapauteen perustuvaa politiikkaa.

Liberaalisen filosofian mukaisesti kunnioitan yksilöä itesisarvona, omana päämääränään. Yksilön tulee saada tehdä omat valintansa ja elää omaa elämäänsä muiden vastaavaa oikeutta loukkaamatta. Lainsäädännön tulee keskittyä suojelemaan yksilöä muiden mielivallalta ja kohdistaa rangaistukset vain niihin tekoihin, jotka loukkaavat muiden oikeuksia. Suomalaisella yhteiskunnalla on perinteitä jotka antavat tähän hyvät edellytykset, mutta ne uhkaavat tukahtua liiallisiin rajoituksiin.

Suomen kokonaisveroaste on aivan liian korkea. Ostovoimaa on nostettava laskemalla palvelujen verotusta, jolloin työpaikkojakin syntyy. Ravintolakulttuuria voidaan edistää esimerkiksi vähentämällä anniskeluun liittyvää byrokratiaa, lupavaatimuksia ja veroja. Pienyrittäjien alv-raja tulee saada nykyistä korkeammalle. Työnantajien sivukuluja tulee alentaa, jotta työntekijöiden palkkaamisesta tulisi kannattavampaa. Kauppojen tulee voida itse päättää aukioloajoistaan. Suurien kauppaketjujen suosiminen esimerkiksi kaavoituksella tulee lopettaa. Pientuottajien mahdollisuutta saada tuotteitaan myyntiin tulee helpottaa. Liittoon  kuulumattomien ei tule joutua maksamaan liittoon kuuluvien etuja veroina. Yhdistyksillä tulee olla oikeus kerätä rahaa myös omien palkkakulujensa kattamiseen. Päihdepolitiikassa tulee siirtyä rankaisemisesta päihdeongelmaisten auttamiseen ja hoitamiseen. Lista muutoksista on pitkä.

Yksilöä rajoittavat suomalaisessa yhteiskunnassa jähmeiden työmarkkinoiden ja holhoavien lakipykälien lisäksi esimerkiksi kannustinloukut, joista täytyy päästä eroon yksinkertaistamalla sosiaaliturvaa. Työttömäksi joutumisen jälkeen on voitava nousta nopeasti ja helposti takaisin jaloilleen. Vähäisenkin työn vastaanottamisen tulee olla aina kannattavaa. Myös nettisensuuri, kotirauhan rikkominen ilman erityisen painavia perusteita, tai tullin ylilyönnit rikkovat yksilöä vastaan. Ruoan, oman työn tai tavaran lahjoittaminen sekä yleisemmin yhteisöllinen auttaminen eivät saa olla verottajan ja byrokratian hampaissa.

Minun visioimani Suomi on entistä avoimempi, vapaampi ja suvaitsevaisempi. Vanhoilliset rakenteet eivät sovi moderniin tietoyhteiskuntaan. Suomen on  aika uudistua.

syntikunta.net

facebook.com/SariNiemipol

twitter.com/syntikunta

Ylen Vaaligalleria-haastattelu

Kommentointi on suljettu.

Blogi

Yli yhteiskuntaluokkien

Isoäitini isä oli sosialisti. Mutta mitä muuta saattoi odottaa rutiköyhältä maalaispojalta, joka saapui 1900-luvun alussa Turkuun? Hänen kuului olla sosialisti.

Lue lisää..

Kirjoitus Turun Sanomissa

Edistyspuolueen puoluesihteerin, Otto Rosendahlin kirjoitus Turun Sanomissa 4.5.2012:

Lue lisää..

Kirjoitus Turun Sanomissa

Edistyspuolueen puheenjohtajan, Jouni Flemmingin kirjoitus Turun Sanomissa 23.4.2012:

Lue lisää..

Kirjoitus Turun Sanomissa

Edistyspuolueen puoluesihteerin, Otto Rosendahlin kirjoitus Turun Sanomissa 12.4.2012:

Lue lisää..

Kirjoitus Turun Sanomissa

Edistyspuolueen puheenjohtajan, Jouni Flemmingin kirjoitus Turun Sanomissa 16.2.2012:

Lue lisää..

Blogiarkisto