Liity Edistyspuolueen jäseneksi ja tue toimintaamme!
Lue lisää ...
Briefly in English!

Edistyspuolue – Vapaus valita

Matka puolueeksi

Yhdistys voi rekisteröityä puolueeksi mikäli sillä on toimittaa 5000 allekirjoitettua kannattajakorttia oikeusministeriölle. Viranomaisten mukaan kannattajakorteiksi hyväksytään vain paperiset kortit, mitkä sisältävät omakätisen allekirjoituksen. Allekirjoituksia ei siis voi kerätä digitaalisesti, kuten nettipankkitunnuksilla.

Puolueeksi rekisteröityminen tarkoittaa, että Edistyspuolue voi asettaa ehdokkaita esimerkiksi kunnallis- ja eduskuntavaaleissa. Puolueeksi rekisteröityminen ei tarkoita, että yhdistys saisi puoluetukea tai muuta julkista rahallista tukea. Puoluetukea jaetaan vain puolueille, joilla on kansanedustajia.

Puoluerekisteriin pääsy ei ole päämäärä vaan ensiaskel

Lähivuosina puoluerekisteriin on päässyt useita pienpuolueita, jotka eivät kuitenkaan ole saavuttaneet merkittävää vaalimenestystä tai poliittista uskottavuutta.

Tämän vuoksi on tärkeää korostaa, että Edistyspuolueen pääseminen jälleen puoluerekisteriin ei ole meille mikään suuri, kaikki ongelmat ratkaiseva päämäärä vaan ensimmäinen askel. Kaikki työ kannattajakorttien keräämiseksi tulee nähdä ensisijaisesti markkinointityönä Edistyspuolueen ja sen edustamien ajatuksien esille tuomiseksi.

Suunnitelma kannattajakorttien keräämiseksi

Aiomme kerätä tarvittavat 5000 kannattajakorttia seuraavalla kolmella tavalla.

1. Suoramarkkinointi

Ensisijainen keräyskeino tulee olemaan massiivinen kannattajakorttien keräyskampanja. Kampanjan ensimmäisessä vaiheessa 40 000 suomalaiskotiin jaetaan suoramarkkinointiesite Edistyspuolueesta. Tämä esite sisältää myös irtileikattavan kannattajakortin, jonka allekirjoittaja voi lähettää meille ilman postikuluja. Kampanjan toteuttamiseksi tarvitaan noin 5000 euroa, tämä summa riittää esitteiden painamiseen ja jakelupalvelun ostoon.

2. Henkilökohtainen keräys

Toinen keräyskeinomme on kannattajakorttien kerääminen jäsentemme kautta. Keräyksen vauhdittamiseksi luomme taloudellisen kannusteen korttien keräämiseen:
1. Eniten kortteja kerännyt jäsen voittaa rahapalkinnon (esim. 250 euroa) keräyksen loputtua.
2. Jokainen jäsen, joka palauttaa täytettyjä kannattajakortteja osallistuu toisen rahapalkinnon arvontaan. Arvonta suoritetaan niin, että jokainen täytetty kannattajakortti toimii yhtenä arpalipukkeena. Toisin sanoen, mitä useamman kortin jäsen saa kerättyä, sen suurempi todennäköisyys hänellä on voittaa arvonnassa. Arvonta suoritetaan keräyksen loputtua.

3. Internet

Kannattajakortin voi myös tulostaa nettisivuiltamme tai tilata esitäytettynä suoraan kotiin. Kortin palauttamisesta tällä tavoin ei myöskään koidu kortin allekirjoittajalle mitään kuluja, koska kortin postimaksu on jo maksettu.