Liity Edistyspuolueen jäseneksi ja tue toimintaamme!
Lue lisää ...
Briefly in English!

Edistyspuolue – Vapaus valita

Uutiset
Olli Kopakkala, 132 Uusimaa

23. maaliskuu 2015


Olen Olli Kopakkala, 26-vuotias yrittäjä, Edistyspuolueen jäsen ja liberaali ehdokas. Olen ehdolla Piraattipuolueen listalla Uudenmaan vaalipiirissä numerolla 132.

Olen koko elämäni ajan lähtenyt siitä, että Suomi on hieno maa, jossa jokainen voi tehdä elämästään sellaisen kuin haluaa. Kaikilla on yhtä hyvät lähtökohdat ja jos elämä kohtelee kaltoin, turvaverkko pelastaa ja ohjaa takaisin oikealle uralle.

En yleensä jaksa vinkua epäkohdista. Yrittäjänä verot ja muut maksut ovat aina olleet riesana. Se on kuitenkin tarkoittanut, että omaa toimintaa pitää parantaa ja kehittää. Valittamalla itsestä riippumattomista tekijöistä, poistetaan yleensä vain oma vastuu.

Esimerkkinä tästä ajattelumallista on se, miten kyllästyimme muutaman yrittäjäystäväni kanssa siihen, että työn ostaminen yksityishenkilöltä on loputtoman byrokratian takana. Perustimme Kevytyrittäjyyspalvelun, jonka avulla työntekijä voi laskuttaa työsuoritteensa ilman byrokratiaa ja saada palkan suoraan tililleen. Toimintamme on kasvanut vauhdilla ja nyt meillä on yli 11 000 käyttäjää.

Asiakkaidemme kanssa keskusteleminen on avannut silmäni. Suomessa ei haluta tukea työelämään paluuta. Työtön joka itse etsii itselleen työtä tai alkaa kevytyrittäjäksi, joutuu byrokraattien Kafkamaiseen pyöritykseen. Selvitysten ajaksi kaikki tuet toki lopetetaan. Eli ihminen, joka Suomessa haluaa tehdä töitä saa osakseen rangaistuksen. Jopa 20 euron “palkan” vastaanottaminen voi johtaa siihen, että kaikki tuet otetaan pois.

Näiden kannustinloukkojen poistamiseen on helppo vastaus: Perustulo. Työura on jo nyt hyvin pirstaleinen kokonaisuus, jossa tuloa hankintaan useista eri lähteistä erilaisin tavoin. Perustulo tukee tällaista työllistymismallia. Lisäksi se vähentää hallinnollista byrokratiaa ja tuo näin säästöjä.

Suomessa ollaan liian pitkään keskitytty luomaan monimutkaisia himmeleitä, joiden ainoa hyötyjä on byrokraatti.

Nyt on aika ajatella taas meitä kansalaisia.

Tuliko sinun äänesi kuulluksi, kun Suomessa päätettiin alkoholin mainontakiellosta?
Tuntuuko vähän höpöltä kun Suomessa toisteltiin “Je Suis Charlie”, vaikka samaan aikaan kyseisen lehden julkaiseminen johtaisi syytteeseen jumalanpilkasta?

Onko hiukan outoa, että poliisi voi tehdä kotiisi kotietsinnän milloin vain?

Äänestä minua, jos haluat kansanedustajan joka tekee työn vastaanottamisesta kannattavaa, ajaa yksilönvapauksia ja sananvapautta.

ollikopakkala.com

facebook.com/pages/Olli-Kopakkala/177985095572609

twitter.com/timore

Ylen Vaaligalleria-haastattelu

Kommentointi on suljettu.

Blogi

Yli yhteiskuntaluokkien

Isoäitini isä oli sosialisti. Mutta mitä muuta saattoi odottaa rutiköyhältä maalaispojalta, joka saapui 1900-luvun alussa Turkuun? Hänen kuului olla sosialisti.

Lue lisää..

Kirjoitus Turun Sanomissa

Edistyspuolueen puoluesihteerin, Otto Rosendahlin kirjoitus Turun Sanomissa 4.5.2012:

Lue lisää..

Kirjoitus Turun Sanomissa

Edistyspuolueen puheenjohtajan, Jouni Flemmingin kirjoitus Turun Sanomissa 23.4.2012:

Lue lisää..

Kirjoitus Turun Sanomissa

Edistyspuolueen puoluesihteerin, Otto Rosendahlin kirjoitus Turun Sanomissa 12.4.2012:

Lue lisää..

Kirjoitus Turun Sanomissa

Edistyspuolueen puheenjohtajan, Jouni Flemmingin kirjoitus Turun Sanomissa 16.2.2012:

Lue lisää..

Blogiarkisto