Liity Edistyspuolueen jäseneksi ja tue toimintaamme!
Lue lisää ...
Briefly in English!

Edistyspuolue – Vapaus valita

Uutiset
Lehdistötiedote: Miten Helsingin asumiskustannuksia voidaan alentaa?

25. lokakuu 2012

Edistyspuolue esittää seuraavia toimenpiteitä Helsingin asumiskustannusten alentamiseksi:

1. Helsingin kaupungin asuntojen vuokrat on nostettava markkinahintaisiksi, ja asuntoja on alettava myymään. Tällä hetkellä joka kuudes helsinkiläinen asuu kaupungin vuokra-asunnossa, joiden vuokrat ovat selvästi markkinavuokria alemmat. Kaupungin asuntoihin on pitkä jono. Vuokrien nostamisen seurauksena asuntojono purkautuu, ja asuntojen jälleenvuokraus, sekä muu niillä tapahtuva keinottelu loppuvat. Ne kaupungin asuntojen asukkaat, jotka ovat alihintaisen vuokran takia pysyneet asunnossaan, vaikka heidän olisi työmatkan tai muiden syiden puolesta järkevämpää asua muualla, muuttavat itselleen sopivampaan paikkaan.

2. Hitas-sääntely on purettava. Kaupungin tehtävä ei ole järjestää asuntoarpajaisia, joista jotkut harvat hyötyvät rahallisesti. Kuten kaupungin vuokra-asuntojen alihinnoittelukin, myös Hitas-järjestelmä aiheuttaa ylipitkiä työmatkoja sekä jälleenvuokrauskeinottelua.

Kun vuokrat nostetaan markkinatasolle ja Hitas-asunnot myydään markkinahintaan, kaupungin tulot kasvavat. Näillä lisätuloilla voidaan auttaa oikeasti tukea tarvitsevia vähävaraisia, sen sijaan että tuetaan kaikkia, jotka ovat kaupungin vuokra-asunnon tai Hitas-asunnon onnistuneet saamaan. Markkinoiden mukainen hinnoittelu nostaa asuntojen tarjontaa, jolloin yleinen vuokrataso laskee.

3. Kaavoitusta on vapautettava, ja asuntojen keskikokovaatimuksesta sekä autopaikkavaatimuksesta on luovuttava. Asuntotuotannon tulee ohjautua asukkaiden toiveiden mukaan, eikä helsinkiläisiä tule pakottaa maksamaan liian suuresta asunnosta tai autopaikasta, mikäli he eivät näitä itse koe tarvitsevansa.

Edistyspuolue ajaa liberaaleja arvoja, ja pyrkii Helsingin kaupunginvaltuustoon kolmen ehdokkaan voimin. Lisätietoja puolueesta löydät osoitteesta www.edistyspuolue.fi

Kommentointi on suljettu.

Blogi

Yli yhteiskuntaluokkien

Isoäitini isä oli sosialisti. Mutta mitä muuta saattoi odottaa rutiköyhältä maalaispojalta, joka saapui 1900-luvun alussa Turkuun? Hänen kuului olla sosialisti.

Lue lisää..

Kirjoitus Turun Sanomissa

Edistyspuolueen puoluesihteerin, Otto Rosendahlin kirjoitus Turun Sanomissa 4.5.2012:

Lue lisää..

Kirjoitus Turun Sanomissa

Edistyspuolueen puheenjohtajan, Jouni Flemmingin kirjoitus Turun Sanomissa 23.4.2012:

Lue lisää..

Kirjoitus Turun Sanomissa

Edistyspuolueen puoluesihteerin, Otto Rosendahlin kirjoitus Turun Sanomissa 12.4.2012:

Lue lisää..

Kirjoitus Turun Sanomissa

Edistyspuolueen puheenjohtajan, Jouni Flemmingin kirjoitus Turun Sanomissa 16.2.2012:

Lue lisää..

Blogiarkisto