Liity Edistyspuolueen jäseneksi ja tue toimintaamme!
Lue lisää ...

Edistyspuolue – Vapaus valita

Julkinen sektori

Muihin osastoihin kuulumaton keskustelu.

Julkinen sektori

ViestiKirjoittaja torlock18 » 01.02.2013, 10:46

Yksi asia, jossa Edistyspuolue voisi loistaa on selventää meille kaikille mikä on julkinen sektori. Uskomatonta kyllä niin yleisesti ottaen ei ole ollenkaan selvää edes päättäjille mikä on julkisen ja yksityisen sektorin välinen ero.

Kauppalehti kirjoitti:Eduskunnan remontin hinta paisuuKuva
Kustannusarvio oli viisi vuotta sitten sata miljoonaa euroa. Nyt hinta on nousemassa jopa 300 miljoonaan euroon.

Eduskunnan kiinteistöjen peruskorjaus saattaa maksaa jopa kolme kertaa alkuperäisarviota enemmän, kertoo perjantain Kauppalehti.

Kustannusarvio oli viisi vuotta sitten 100 miljoonaa euroa, mutta hinta on nousemassa jopa 300 miljoonaan.

Eduskunnasta kerrotaan, että hankkeen aikataulu on venynyt viidestä vuodesta kymmeneen. Kalliotilojen ja maanpäällisten kiinteistöjen peruskorjaus olivat alun perin erillisiä hankkeita, mutta ne on sittemmin yhdistetty.

" Kahden hankkeen yhdistäminen sekä rakennustyön jaottelu niin, että eduskunta voi toimia Arkadianmäellä koko korjaustyön ajan, edellyttivät alkuperäisen aikataulun pidentämistä. Tämä on ollut osaltaan nostamassa euromääriä", kertoo toimistopäällikkö Ilona Nokela.

Urakan pitäisi valmistua vuonna 2017, mutta aikataulussa ei välttämättä pysytä.


Miten julkinen sektori saa tällaisia erityisoikeuksia? Jos minä, tavallisena grynderinä, ylittäisin kustiksen näin paljon niin istuisin käräjillä odottamassa samanlaista tuomiota kuin Merisalo. Tämä siitä huolimatta, että meillä on erityisiä valvontavirastoja kuten Valvira, joiden ainoa tehtävä on estää virkamiesten toilailut.

Joka ikinen julkisen sektorin, valtion tai kunnan, kerran aloitettu projekti on aina kasvanut hallitsemattomasti ja vaatinut aina vain enemmän resursseja, henkilökuntaa, verorahaa ...

Olisiko Edistyspuolueella mitään tavoitetta supistaa julkista sektoria?
Ent.nim.mrk. torlock17 on nyt torlock18. Se on edistystä!
torlock18
 
Viestit: 12
Liittynyt: 10.01.2013, 12:56

Re: Julkinen sektori

ViestiKirjoittaja morko » 01.02.2013, 22:02

Ehdottomasti paras tapa julkisen sektorin (eli demokratian) pienentämiseen on kieltäytyä sen rahoittamisesta. Siis veronkierto, pimeä työ ja muut vippaskonstit joilla estetään demokratian kouraa viemästä omaisuuttasi. Kun demokratian (julkisen sektorin) tulot pienenevät, on sen ennemmin tai myöhemmin pakko pienentyä. Vaihtoehtoisesti julkisen sektorin on opittava rahoittamaan itsensä rehellisesti, ei muiden rahoja ryöstämällä

Käytännössä tähän pääsee suosimalla maahanmuuttajien ravintoloita, virolaisia raksaduunareita yms. tahoja joille voi maksaa palkan pimeästi. Ansiotulonverotusta on hankalampi kiertää. Tosin ainahan voi tehdä työtä pimeästi tai yrittäjänä jolloin kiertämiseen tulee uusia mahdollisuuksia.

Viinat ja karkit kun tuo viron laivoilta, niin välttyy siinäkin antamasta rahaa julkiselle sektorille. Bonuksena tässä on vielä se, että kyseinen menettely vie pitkällä aikavälillä viina ja karkkiteollisuuden työpaikat suomesta, jolloin verotulot ansiotuloistakin pienenevät :)

Tietenkin jos asian haluaa viedä äärimilleen, niin suosii kokonaan ulkomaalaisia tuotteita. Joka kerta kun ostat suomessa tuotetun tavaran, tuet suomalaista työtä, ja samalla verottajaa joka tuosta työstä vie osuuden. Tehokkainta onkin tilata kaikki mahdollinen tavara suoraan internetistä kotiin. Tällöin ei anna verotuloja edes kaupan kassatyöntekijän palkan muodossa. Hyvä asia netistä tilaamisessa on sekin että logistiikkaketjuhan on yhä enemmän ulkomaalaisten omistuksessa jolloin ei tue edes suomen kuorma-autoilijoiden ammattiyhdistysliikettä.

Käytännössä demokratia velkaantuu jo siihen malliin, että aika on meidän puolella. Ei kestäne kauaakaan kun demokratia on samassa tilassa kuin kreikassa, eli maksukyvytön ja varaton.
morko
 
Viestit: 132
Liittynyt: 18.10.2012, 16:02

Re: Julkinen sektori

ViestiKirjoittaja torlock18 » 10.03.2013, 13:50

morko kirjoitti:Ehdottomasti paras tapa julkisen sektorin (eli demokratian) pienentämiseen on kieltäytyä sen rahoittamisesta. Siis veronkierto, pimeä työ ja muut vippaskonstit joilla estetään demokratian kouraa viemästä
....
Käytännössä demokratia velkaantuu jo siihen malliin, että aika on meidän puolella. Ei kestäne kauaakaan kun demokratia on samassa tilassa kuin kreikassa, eli maksukyvytön ja varaton.

Tuo on niin ehdottoman totta kuin vain voi olla. Veronkierto on kannatettavaa kaikissa muodoissa. Se, joka tätä ei tajua on joko a) julkisen sektorin palveluksessa, b) sellaisessa asemassa oleva palkansaaja, joka on käytännössä kuin virkamies, c) yrittäjä, jonka asiakas on julkinen sektori, eli siis itsekin julkisen sektorin osa, d) tyhmä.

Kun vuodet ovat vierineet on näky kirkastunut koko ajan. Verorahoitteinen mikä-tahansa ei vain toimi. Kaikenlaiset tuet, säädöt, säätelyt ja valtion tai kunnan systeemit nielevät uskomattoman määrän resursseja ja ajavat yksityiseltä puolelta ihmisiä perikatoon ja konkurssiin. Järkyttävää toimintaa.

Itselleni tuli täysin yllätyksenä se, että nykyään (siis vuonna 2013) meininki on käytännössä 1:1 sama kuin mitä on ollut joskus kauan aikaa sitten maaorjien tai minkä lie ryöstöverotuksen aikana. Ymmärrän hyvin miksi Lallin päässä napsahti ja iski Henrikin aivot Köyliönjärven jäälle - niin kireälle vedetään verotus.

Tuttavapiiriini kuuluu ensisijaisesti yrittäjiä, pienyrittäjiä. Kaikki todella tukalassa tilanteessa. Verotus ja veronkaltaiset kulut ovat niin järkyttävän suuret, että akateeminen henkilö tai palkansaaja ei sitä ymmärrä. Ulkopuolisen avun palkkaaminen on tehty mahdottomaksi. Asetuksia, rajoituksia ja säädöksiä on enemmän kuin mitä kukaan normaali ihminen ikinä pystyy hallitsemaan. Esimerkiksi pelkästään eri arvonlisäverokantoja on tällä hetkellä Suomessa viisi - SIIS VIISI - eri suurusluokkaa (24 %, 14 %, 10%, 0 % ja vapautus). Nämä vaihtuvat aika ajoin, varaston arvoa, palautusten, takuu- ym. hinnastojen pitäminen ajantasalla on mahdotonta.
Mitä pelleilyä tämä on olevinaan? Miten helkkarissa voidaan tehdä näin monimutkaisia systeemejä? Kenellä riittää aikaa tällaiseen?
(Tuo on siis vain yksi kvadriljoonasta esimerkistä)


Tiettävästi ei ole tiedossa ainuttakaan tapausta, jossa pienyritykselle tehdyssä verotarkastuksessa ei olisi havaittu virhettä. Myöskään ei ole tiedossa ainuttakaan tapausta, jossa verotarkastaja olisi tehnyt virheen. Näin siis vuosina 1985 - 2013. Aika hyvin, 28 vuotta virheetöntä virkamiestoimintaa, joka on pitänyt pintansa kaikissa oikeusasteissa. Tähän ei pystytty edes Neuvostoliitossa! Vain Suomessa. Vai olisikohan tässä jotakin mätää?

Homma on siis tämä, yrittäjä kitkuttaa kannattavuuden rajoilla ja yrittää ansaita elantonsa. Jossakin vaiheessa tulee verotarkastus ja tulee mätkyt (aina, 100 % varmasti). On hyvin epäuskottavaa, että yrittäjä osaisi varautua mätkyihin ja laittaisi kirjanpidon ohi säästöön valmiiksi mätkyn verran pätäkkää. Vaihtoehtoina on siis joko konkurssi tai pykälän verran syvemmälle velkavankeuteen. Näin yksityinen omaisuus pikkuhiljaa nakerretaan julkiseen kassaan, joka on pohjaton...

En usko, että tulee mitään vallankumousta. Tai edes nurinaa. Luulen, että systeemi on aina tässä sietokyvyn äärirajoilla. Virastot hamuavat itselleen valtaa ja rahoitusta, tarve on loputon ja tasan niin suuri kuin vain voidaan yksityiseltä puolelta irti repiä.

Jatkuu....
Ent.nim.mrk. torlock17 on nyt torlock18. Se on edistystä!
torlock18
 
Viestit: 12
Liittynyt: 10.01.2013, 12:56

Re: Julkinen sektori

ViestiKirjoittaja torlock18 » 15.03.2013, 08:19

Ministeri jHeidi Hautala, joka kuuluu harmaan talouden vastustamistyöryhmään näyttää esimerkkiä.

uutistoimisto stt kirjoitti:Remontoineen miehen mukaan hän teetätti ja asensi Hautalalle kaksi eteisovea. Lisäksi työhön kuului asunnon muiden ovien tarkistus, ja työn hinnaksi sovittiin miehen mukaan noin 650 euroa.

Remonttimiehen mukaan hän päätyi tekemään oviremonttia Hautalalle tämän siivoojan kautta.

Kotisiivouksessa oli kyse käteismaksusta, jonka Hautala suoritti siivoojalle. Hautala kertoo, että kyseessä oli maahanmuuttajanainen, jota hän halusi auttaa.

Asunnon siivoojan palkaksi sovittiin hänen mukaansa noin 250 euroa. Remonttimiehen mukaan Hautala itse ehdotti, että maksu hoidetaan pimeänä.
Ent.nim.mrk. torlock17 on nyt torlock18. Se on edistystä!
torlock18
 
Viestit: 12
Liittynyt: 10.01.2013, 12:56


Paluu Yleinen keskustelu

cron