Liity Edistyspuolueen jäseneksi ja tue toimintaamme!
Lue lisää ...

Edistyspuolue – Vapaus valita

Puolueelle strategia (tarttis tehrä jottai)

Tietoa tapahtumista ja tulevien tapahtumien suunnittelua.

Re: Puolueelle strategia (tarttis tehrä jottai)

ViestiKirjoittaja roopeluhtala » 10.01.2013, 19:57

torlock17 kirjoitti:Älä nyt. Ei kai Edistyspuolue aja pakkohuutokauppaa? Vai onko tämä Edistyspuolueen juttu. Täytyy tarkistaa kantaani. Jotenkin ajattelin, että Edistyspuolue - Vapaus valita on jonkinlainen libertalistinen puolue.

Omistan paljon maata enkä todellakaan iloitsisi jos se pakkohuutokaupattaisiin. Vaikka olenkin vain vaatimaton suurmaanomistaja ihan tästä Helsingin likeeltä ja Helsingistä niin olen hyvin libertalistilinen ja kapitalistinen. Edistystpuolue on ainoa, siis ainoa, joka edes on lähellä omaa ajatusmaailmaani. Enkä ole ainut.


Edistyspuolue ei aja maan pakkohuutokauppaamista eikä puolueella ole virallista kantaa maanomistusveroon. Sen sijaan itse kannatan maanomistuksen huutokauppapohjaista verotusta, mutta tämä on oma henkilökohtainen kantani.

Maanomistusveron oikeutus on monille hankala käsittää, jopa jotkut liberaalit taloustieteilijät (mm. Murray Rothbard) eivät sitä ymmärrä. Milton Friedman sen sijaan on todennut että "In my opinion, the least bad tax is the property tax on the unimproved value of land, the Henry George argument of many, many years ago."

Suosittelen tutustumaan seuraaviin linkkeihin jotka toivottavasti selventävät asiaa:
http://earthfreedom.net/lvt-advocates
http://en.wikisource.org/wiki/Open_lett ... %281990%29
https://sites.google.com/site/justindke ... q#rothbard
http://roopeluhtala.puheenvuoro.uusisuo ... talangasta
roopeluhtala
 
Viestit: 58
Liittynyt: 09.02.2012, 16:34

Re: Puolueelle strategia (tarttis tehrä jottai)

ViestiKirjoittaja morko » 11.01.2013, 18:36

Vaikka Roope luettelisi miljoona "liberaalia" jotka kannattavat maaomaisuuden ryöstöä, ei se oikeuta Roopea väkivaltaisesti ottamaan torlockin maaomaisuutta itselleen, suvulleen, puolueelleen, tai valtiolleen.

Et voi Roope perustella väkivaltaa ja ihmisoikeuksien sortoa ideologiallasi, torlockilla on oikeus maaomaisuuteensa siitä huolimatta vaikka sinun ideologiat ja uskonnot sen kieltävät
morko
 
Viestit: 132
Liittynyt: 18.10.2012, 16:02

Re: Puolueelle strategia (tarttis tehrä jottai)

ViestiKirjoittaja torlock17 » 21.01.2013, 19:25

morko kirjoitti:Vaikka Roope luettelisi miljoona "liberaalia" jotka kannattavat maaomaisuuden ryöstöä, ei se oikeuta Roopea väkivaltaisesti ottamaan torlockin maaomaisuutta itselleen, suvulleen, puolueelleen, tai valtiolleen.

Et voi Roope perustella väkivaltaa ja ihmisoikeuksien sortoa ideologiallasi, torlockilla on oikeus maaomaisuuteensa siitä huolimatta vaikka sinun ideologiat ja uskonnot sen kieltävät


Juu, ei tuo ole ihan nykyaikaa. Tässä nimeltämainitsemattomassa naapurikunnassa kunta pakkolunastaa maita ja myy samaan aikaa maata kaavoitettuna n. tripla-hinnalla. Maanomistajien v-käyrä on todella tapissa eikä apua ole mistään puolueesta.

Tämä on yksi lukuisista esimerkeistä, joissa ongelmaa normaalisti lähestyvä poliitikko/puolue saisi vaikka kontillisen kannattajkortteja tai suoraan eturivin paikat kunnanvaltuustoon.

Tuo on siis vain esimerkki, missä tämän päivän Suomessa kaivattaisiin libertalismia, vapautta Neuvostoliitto-ajoista...
torlock17
 
Viestit: 15
Liittynyt: 27.08.2012, 12:34

Re: Puolueelle strategia (tarttis tehrä jottai)

ViestiKirjoittaja xjonax » 21.01.2013, 22:10

Noniin, jos vaikka palattaisi takaisin aiheeseen.

Ajattelin tässä että meidänhän pitäisi alkaa suunnittelemaan (ja kuvaamaan) vaalivideoita (tästä pitäisi melkein aloittaa uusi ToDo -ketju). Voitais alkaa latailee niitä aluksi juutuuppiin.

Ei mitään sellaisia perus vaalimainoksia joita ollaan Kokoomukselta nähty missä Jyrki kävelee ja hokee eteenpäin menemisestä. Eikä todellakaan sellaista persujen tekemää mainoista jossa läväytetään powerpoint slaidi ja Timo naureskelee EU:lle.

Itse ehdottaisin jotain seuraavan tapaista, muistuttaen pikemminkin kaupallista mainosta (jonka takia olenkin laittanut koko ehdotuksen vielä osaksi tätä ketjua, lempiaiheeseeni kun päästään) :D

Kuvataan rannekelloa (sekunnit kuluvat). Mies juoksentelee pitkin katuja, juoksee kauppaan. Hyppii ostoskärryjen yli, törmäilee muihin asiakkaisiin, vihanneksia lentelee. Vartija katsoo kelloa ja alkaa sulkemaan olut hyllyjen sermejä. Sankarimme dyykkaa kohti hyllyjä, mutta liian myöhään, kello löi jo yhdeksän ja hyllyt menivät lukkoon. Sitten eläimellinen karjaisu, ja läväytetään ruutuun jokin naseva iskulaise kuten "Eiköhän jo lopeteta tämäkin käytäntö"

Pointtina siis että mainostamme yksittäisiä asioista joita tahdomme muuttaa samalla osoittaen kuinka järjettömiä vallalla olevat säädännöt ovat. Ihmisten olisi hyvä nähdä mitä muutoksia konkreettisesti ajamme esitettynä mieleenpainuvina satiireina.

Omistaako kukaan mitään tarvittavia välineitä vai luotetaanko Lumiaan?
xjonax
 
Viestit: 8
Liittynyt: 23.12.2012, 17:33

Re: Puolueelle strategia (tarttis tehrä jottai)

ViestiKirjoittaja torlock18 » 22.01.2013, 09:48

xjonax kirjoitti:...Ajattelin tässä että meidänhän pitäisi alkaa suunnittelemaan (ja kuvaamaan) vaalivideoita (tästä pitäisi melkein aloittaa uusi ToDo -ketju). Voitais alkaa latailee niitä aluksi juutuuppiin....


Mitä ihmettä höpötät, heh hee :D Ei kai Edistyspuolue ole tekemässä propagandaa itse itselleen? Kai nyt tarkoitus olisi saada tieto Edistyspuolueesta vähän niinkuin ulkopuolisille?

Suomessa on aivan valtava määrä (äänestysikäisiä), jotka suorastaan vaativat jotakin vaihtoehtoa nykyiselle valtapolitiikalle. Pieni kädenojennus heille olisi kiva.

Vinkki - ei nämä vaali- ja politiikkamainokset, jota näkee mediassa ole oikeita mainoksia. Ei kannata tehdä kökköä anti-mainontaa, siinä menee vain aikaa hukkaan ja tuhlataan Edistyspuolueen vähiä resursseja.

Ok, videoiden tekeminen ja etenkin suunnittelu on kivaa mutta se on vähän niinkuin ala-astelaisten juttu ... :D

(Laitoin tästä tarkat sepustukset Roope Huhtalalle)
Ent.nim.mrk. torlock17 on nyt torlock18. Se on edistystä!
torlock18
 
Viestit: 12
Liittynyt: 10.01.2013, 12:56

Re: Puolueelle strategia (tarttis tehrä jottai)

ViestiKirjoittaja morko » 22.01.2013, 16:51

xjonax kirjoitti:Kuvataan rannekelloa (sekunnit kuluvat). Mies juoksentelee pitkin katuja, juoksee kauppaan. Hyppii ostoskärryjen yli, törmäilee muihin asiakkaisiin, vihanneksia lentelee. Vartija katsoo kelloa ja alkaa sulkemaan olut hyllyjen sermejä. Sankarimme dyykkaa kohti hyllyjä, mutta liian myöhään, kello löi jo yhdeksän ja hyllyt menivät lukkoon. Sitten eläimellinen karjaisu, ja läväytetään ruutuun jokin naseva iskulaise kuten "Eiköhän jo lopeteta tämäkin käytäntö"

Pointtina siis että mainostamme yksittäisiä asioista joita tahdomme muuttaa samalla osoittaen kuinka järjettömiä vallalla olevat säädännöt ovat. Ihmisten olisi hyvä nähdä mitä muutoksia konkreettisesti ajamme esitettynä mieleenpainuvina satiireina.


Ajatuksena hyvä, mutta toimisiko kansalaistottelemattomuus tässä paremmin.
Ravintolapäivä onnistui de facto vapauttamaan anniskeluoikeudet jokaiselle kansalaiselle, koska poliisilla ei yksinkertaisesti riitä ravintolapäivinä resurssit ratsaamaan edes murto osaa ravintolapäivään osallistuvista pop-up ravintoloista.

Sitäpaitsi, alkoholin yömyynti on ihmisoikeus. Ihmisoikeudet eivät riipu siitä äänestävätkö kansalaiset vaaleissa niiden puolesta vai eivät, ihmisoikeudet ovat aina ja kaikkialla, lainsäädännöstä riippumatta, ne ovat universaaleja.
Haistattakaamme siis enemmistön tyrannialle paskat ja alkakaamme myymään alkoholia kello yhdeksän jälkeen. Muistutan, että kieltolakikin kumottiin aikoinaan laajalla kansalaistottelemattomuudella, ei kannattajakorttikeräyksellä.
morko
 
Viestit: 132
Liittynyt: 18.10.2012, 16:02

Re: Puolueelle strategia (tarttis tehrä jottai)

ViestiKirjoittaja Iiro » 23.01.2013, 00:57

Jokainen voi harrataa kansalaistottelemattomuutta omissa rajoissaan, kuitenkin jos yksittäiset ihmiset harjoittavat kansalaistottelemattomuutta tuppaa käymään niin että ainut kärsijä on ne yksittäiset ihmiset, jotka saavat rangaistuksen kansalaistottelemattomuudesta. Eikä mitään muutosta saada aikaisin.

Esim1. Pakkoruotsin vastustaminen, kieltäytyminen opetuksesta => alentuneet arvosanat, jatko-opiskelu mahdollisuuksien huononeminen, luokalleen jääminen.

Nuo vaihtoehdot ovat paljon huonompia verrattuna siihen että käy ruotsintunnilla ja unelmoi että kohta on ohi.

Esim2. Asepalveluksesta kieltäytyminen => Siviilipalvelus, vankila, piileskely.

Nämäkin vaihtoehdot ovat paljon huonompia kuin asepalvelus. Siviilipalvelus kestää kauan, vankila voi olla epämiellyttävempi, piileskely kestää aivan liian kauan.

Jos kansalaistottelemattomuudella halutaan todella saada aikaan jotain, sen pitää olla tarpeeksi laaja-alaista, ei kymmeniä tuhansia ihmisiä laiteta vankilaan tai jätetä luokalleen.

Joku sosiaalisessamediassa organisoitava lintsaa ruotsintunnilta viikko, tarpeeksi pitkällä valmistautumisajalla voisi olla toimiva. Ensinnäkin se olisi nuorelle ja ihmeemmin vaikuttamisesta kiinnostumattomallekkin helpposti ymmärrettävä.
Kun tarpeeksi paljon ihmisiä on mukana voi tukeutua toisiin ja yksilöä ei voi enää syyttää, jolloin lintsaamisen seuraukset eivät pelota. Silti tähänkin tarvitsisi ulkopuolista mainostamista ja yhteistyökumppaneita, jotta siitä tulisi vakuuttava.
En kuitenkaan pidä tuollaisen onnistumista mitenkään mahdottomana.

Ainakaan minulla ei ole resursseja lähteä toteuttamaan kunnollista ja vakuuttavaa kamppanjaa, joten mielestäni tämä pienimuotoinen puoluetoiminta on hyvä. Täällä voimme ylläpitää mielenkiintoa ja vähitellen lisätä kannattajakuntaa.

Kannattajakorttikeräys on myös hyvä sillä puolueen tulisi päästä puoluerekisteriin, jotta se saisi vakuuttavuutta ja pääsisi paremmin julkisuuteen. Myöhemmin kuluvana vuonna lähetän oman kannattajakorttini kunhan olen täysi-ikäinen.
Iiro
 
Viestit: 5
Liittynyt: 22.01.2013, 16:09

Re: Puolueelle strategia (tarttis tehrä jottai)

ViestiKirjoittaja xjonax » 23.01.2013, 01:04

Käsittääkseni puolueen idea on saada äänejä vaaleissa.

Miten siis ehdotatte että saataisi ylipäänsäkään puolueen olemassa olo ihmisten tietoisuuteen jos ei sitä mainosteta?

Kuten jo avauksessa kirjoitin, en jaksa uskoa että liberaalien jo usein kokeilema strategia toimisi meidän (edellistä vielä pienemmän puolueen) kohdalla yhtään sen paremmin.
xjonax
 
Viestit: 8
Liittynyt: 23.12.2012, 17:33

Re: Puolueelle strategia (tarttis tehrä jottai)

ViestiKirjoittaja torlock18 » 24.01.2013, 11:07

xjonax kirjoitti:Käsittääkseni puolueen idea on saada äänejä vaaleissa.
Miten siis ehdotatte että saataisi ylipäänsäkään puolueen olemassa olo ihmisten tietoisuuteen jos ei sitä mainosteta?- - -


Kyllä, markkinointi ja mainostaminen on ainoa tapa, jolla Edistyspuoleen asiaa saa eteenpäin.

Mainonta tulee kuitenkin tehdä hyvin tai edes oikein. Mainonta on tieteenala siinä missä muutkin ja siinä on tietyt lainalaisuudet, joita tulee noudattaa.

Uskokaa tai älkää niin suurin osa vaali- ja puoluemainoksista on täyttä p*skaa, joka ei toimi (ml. vaikka Haaviston paljon puhuttu some-seikkailu). Vähän kuin auto ilman pyöriä. Älkää nyt apinoiko toimimattomia mainoksia kuten kaikki muut tekevät.
(Syy toimimattoman mainonnan paljouteen on muu kuin mainonnan ja markkinoinnin asiat, tästä lisää jos kiinnostaa.)

Edistyspuolueella on kaikki mahdollisuudet järkevään mainostamiseen, jolla saa tulosta.
Ent.nim.mrk. torlock17 on nyt torlock18. Se on edistystä!
torlock18
 
Viestit: 12
Liittynyt: 10.01.2013, 12:56

Re: Puolueelle strategia (tarttis tehrä jottai)

ViestiKirjoittaja xjonax » 24.01.2013, 18:11

Asiaa.

Mikä siis on oikea tapa mainostaa?
xjonax
 
Viestit: 8
Liittynyt: 23.12.2012, 17:33

EdellinenSeuraava

Paluu Toiminta

cron