Satuin foorumille ja lueskelin mielenkiinnolla ketjuja. Täällä on keskusteltu lukemattomista poliittisista yksityiskohdista ja keskustelu on aina tarpeellista ja hyödyksi, mutta itse silti ajattelen, että suurin ongelma Suomessa on, että kansalaisilla ei kuitenkaan ole käytännössä minkäänlaista mahdollisuutta vaikuttaa politiikkaan.
Äänestäminen neljän vuoden välein ehdokasta, joka valituksi tulonsa jälkeen äänestää vastoin vaalikampanjassa kertomia omia mielipiteitään puoluekurin vuoksi, ei anna paljoakaan mahdollisuuksia vaikuttamiseen tai näilläkään sivuilla toivottujen poliittisten muutoksien aikaansaamiseen.
Muutos ajaa puolueena suoraa demokratiaa, jossa kansalaisten enemmistön tahdon mukaiset poliittiset muutokset olisivat kohtuullisessa ajassa mahdollisia. Jos kansalaisaloitteet voisivat mennä eduskunnan sijasta päättäjiä sitovaan kansanäänestykseen, voisivat aloitteentekijät luottaa siihen, että riittävästi kannatusta saanut (50000 allekirjoitusta) aloite käsitellään asianmukaisesti ja että sillä aktiivisen kansalaiskeskustelun jälkeen on aidosti mahdollista tulla myös hyväksytyksi (kansanäänestyksellä). Nythän nämä aloitteet eivät kiinnosta päättäjiämme, kuten olemme saaneet lehdistä lukea.
Tässä ketjussa aiemmin kommentoitiin näin:
Tuosta tulee hieman sellainen mielikuva, että mainittu 'orjuuttaminen' olisi juuri suoran demokratian syytä, mutta pitänee muistaa, että vastaava käytäntö on meilläkin toiminnassa ja täysin edustuksellisen demokratian päättämänä.
Huomattavana erona on kuitenkin se, että itavaltalaisilla oli tosiasiallinen mahdollisuus päättää asiasta itse, toisin kuin meillä suomalaisilla on koskaan ollut. En tiedä, mutta on mielestäni täysin mahdollista, että avoimen kansalaiskeskustelun päätteeksi pidettävässä kansanäänestyksessä suomalaiset päätyisivätkin kannattamaan palkka-armeijaa nykyisen käytännön sijasta.
Meiltä vain ei kysytä sitä, meille ei anneta edes mahdollisuutta, koska meillä 'paremmintietäjät' päättävät aivan kaikista asioista.
Muutos-puolueessa riittää, että hyväksyy päätavoitteemme, kaikista lukemattomista muista poliittisista yksityiskohdista me muutoslaiset saamme olla mitä mieltä haluamme. Ja puoluekurin puuttuessa kukaan ei meillä tule valituksi tulosi jälkeen määräämään, että sinun on nyt esimerkiksi äänestettävä "asevelvollisuuden puolesta, vaikka vaalikampanjassasi kerroit kannattavasi palkka-armeijaa".
Toivoisinkin teidän, hyvät edistykselliset aktiivit pohtivan tämän muutoslaisen vapauden syvintä olemusta, sillä meillä aktiivisille ihmisille on aina tarvetta ja tilaa, eli tervetuloa joukkoon. Meillä vain sitten pitää pystyä olemaan niin suvaitsevainen, että hyväksyy kaverille sen, että hän on jossain asiassa eri mieltä kuin itse, mutta jossain toisessa asiassa taas sitten tietysti samaakin mieltä. Mutta niitä omia agendoja saa kukin ajaa täysin vapaasti ja lopuksi sitten hei me kansanäänestetään.
Jos tämä herätti kysymyksiä, vastailen mielelläni myös sähköpostitse (marjukka.kaakkola at gmail.com).
