Liity Edistyspuolueen jäseneksi ja tue toimintaamme!
Lue lisää ...

Edistyspuolue – Vapaus valita

Haluatko muuttaa Edistyksen linjaa? Lue tämä

Tämän vuoden puoluekokoukseen liittyvä keskustelu.

Haluatko muuttaa Edistyksen linjaa? Lue tämä

ViestiKirjoittaja Jouni Flemming » 11.04.2012, 08:32

Puoluekokous on Edistyspuolueen korkein päättävä elin ja se viimekädessä päättää esimerkiksi puolueen poliittisista linjoista, käytännön toiminnasta, henkilövalinnoista ja niin edelleen.

Jos esimerkiksi haluat muuttaa Edistyspuolueen kantaa johonkin asiaan, tästä voi päättää ainoastaan puoluekokous.

Sääntömääräinen puoluekokous pidetään vuosittain puoluehallituksen määräämänä päivänä touko-elokuussa.

Edistyspuolueen jäsen voi tuoda kokoukseen oman aloitteensa, mikäli hänellä on siihen kymmenen jäsenen tuki. Aloite on kuitenkin esitettävä hallitukselle hyvissä ajoin, jotta se voidaan sisällyttää mukaan puoluekokouksen ohjelmaan. Aloitteen hyväksymisestä päättää puoluekokous, joka tarvittaessa äänestää asiasta.

Jos haluat tehdä aloitteen tämän vuoden puoluekokoukseen, toimi näin:
1. Laadi aloitteesi huolellisesti. Muotoile se siten, että puoluekokous voi hyväksyä sen sellaisenaan. Aloitteen ideana on ehdottaa konkreettista muutosta Edistyspuolueen toimintaan tai linjaan.
2. Tee aloitteestasi oma ketju tänne Puoluekokous 2012 -osiolle ja esitä siinä aloitteesi.
3. Mikäli saat yhdeksän ihmistä allekirjoittamaan aloitteesi, se käsitellään puoluekokouksessa. Allekirjoittamiseksi tässä yhteydessä riittää se, että saat ketjuusi vähintään yhdeksän vastausta, jossa Edistyspuolueen jäseneksi tunnistettavissa oleva henkilö kertoo kannattavansa aloitettasi.

Huomauttaisin, että aloiteketjut eivät ole äänestyksiä. Jos et kannata kyseistä aloitetta, voit ketjussa perustella miksi aloite on mielestäsi huono mutta ketjuun ei tule vastata tyyliin "En kannata", koska tällä ei ole mitään merkitystä - aloite tulee Edistyspuolueen sääntöjen perusteella käsitellä puoluekokouksessa jos se saa 10 jäsenen tuen. Sillä ei ole merkitystä vaikka aloitetta vastustaisi vaikkapa 20 jäsentä. Suuri määrä vastustusta tarkoittanee, että aloitetta ei hyväksytä kokouksessa mutta se ei tarkoita, etteikö aloitetta pitäisi käsitellä kokouksessa.

Muotoile aloitteesi esimerkiksi näin:
Aloite: Pyöräilykypärät
Ehdotetaan, että valtuutetaan Edistyspuolueen hallitus muotoilemaan Edistyspuolueen Kannat A:sta Ö:hön -listaan kohta pyöräilykypärän käyttöpakosta. Edistyspuolueen kanta tulisi olla, että me vastustamme pyöräilykypärän käyttöpakkoa, koska kyseessä on ihmiseen itseensä kohdistuva riskinotto ja jokaisella tulee olla oikeus päättää haluaako käyttää kypärää vai ei.


Älä muotoile aloitettasi esimerkiksi näin:
Aloite: Pyöräilykypärät
Pyöräilykypärät ovat kalliita, epämukavia ja niiden käyttämisen pakko on tyhmää. Asialle pitäisi tehdä jotain. Lisätään asiasta mainita puolueohjelmaan.
Jouni Flemming
Puheenjohtaja
 
Viestit: 83
Liittynyt: 14.11.2011, 20:34

Paluu Puoluekokous 2012

cron