Liity Edistyspuolueen jäseneksi ja tue toimintaamme!
Lue lisää ...

Edistyspuolue – Vapaus valita

Onko tämä ihan kuollut?

Tietoa tapahtumista ja tulevien tapahtumien suunnittelua.

Onko tämä ihan kuollut?

ViestiKirjoittaja torlock18 » 17.05.2013, 19:34

Ulkopuolisena en tiedä, eikä kiinnosta, mitä kulissien takana tapahtuu mutta pakko kysyä - onko Edistyspuolue ihan kuollut?

Jos ei löydy draivia niin olisiko aika siirtä viestikapula vähän innokkaammille? :D
Ent.nim.mrk. torlock17 on nyt torlock18. Se on edistystä!
torlock18
 
Viestit: 12
Liittynyt: 10.01.2013, 12:56

Re: Onko tämä ihan kuollut?

ViestiKirjoittaja morko » 21.05.2013, 21:40

On kuollut.
Puheenjohtajalla kun on pakkomielteinen fiksaatio verotukseen, eikä ole edistyspuolueen johdossa oikein mistään muusta puhunutkaan, kuin verotuksen lisäämisestä. Nyt pj. Roope Luhtala yrittää ilmeisesti kesän puoluekokouksessa saada näkemyksensä puolueen virallisiksi kannoiksi. Puheenjohtaja on linjannut puolueen tärkeimmiksi arvoiksi maanomistusveron, haittaverot ja verot pakolliselle sosiaaliturvatilille. ks .Roope Luhtala: Ehdotuksia Edistyspuolueen virallisiksi kannoiksi

Eipä se ole ihme ettei liberaaleja enää kiinnosta toimiminen tämän puolueen nimiin ja sen seurauksena puolue on alkanut näivettyä ja kuolla pois. Voi kun Roope olisi lähtenyt toteuttamaan kollektivistisia ja valtiososialistisia utopioitaan jonkin toisen puolueen nimissä.

Tässä vielä hauska lainaus puheenjohtajan perusteluista Facebookista, joka osoittaa aika hyvin miten suuri kuilu edistyspuolueella alkaa olemaan sen aktiiveihin.
Sosiaaliturvatili on sen takia liberaali tapa hoitaa sosiaaliturva, että siinä valtio pakottaa ihmiset tekemään jotain
:D
(Roope Luhtala perustelee Mikko Ellilälle miksi valtion tulee päättää ihmisten puolesta mihin palkka käytetään)


Roopen tuhotessa edistyspuolue, ehkä liberaalien kannattaisi herättää henkiin liberaalit ry ja palauttaa se vaaleihin.
morko
 
Viestit: 132
Liittynyt: 18.10.2012, 16:02

Re: Onko tämä ihan kuollut?

ViestiKirjoittaja torlock18 » 23.05.2013, 14:22

morko kirjoitti:On kuollut.

No voehan v#ttu... mitäs nyt teen?

Kun katselen ympärilleni täällä työelämässä (siis oikeassa työelämässä, yksityisellä sektorilla) niin on tarve libertalismille, vapaudelle, kepeämmälle säännöstelylle ja verotukselle on todella kova.

Samaan henkäykseen on pakko todeta, että olen hämmästynyt miten syvään ihmisiin on juurrutettu patologinen kontrollin tarve (siis muiden kontrollointi) ja kuviteltu riippuvuus virastoihin ja virkamiehiin. Yököttävää.

Joku viisas sanoi, että kaikkien yhteiskunnallisten ongelmien takana on aina jokin asetus, laki, tuki tai säännöstely joka tulisi purkaa. Ratkaisu ei siis koskaan ole uusien rajoitusten, lakien ja verojen pläjäyttäminen päälle vaan päinvastoin. SILTI, aina, päättäjien ratkaisu tuntuu olevan lisäkontrolli.

Esimerkiksi uusista kansalaisten tekemistä lakialotteista suuri osa on sitä, että halutaan kieltää tai rajoittaa joidenkin muiden tekemistä. Vähemmistönä on ne aloitteet, joissa halutaan poistaa rajoituksia.

Onneksi Amerikasta kuuluu raikkaita tuulia ja toivoa tulevaisuudesta. En tiedä onko toiveille mitään katetta mutta ajatus on mukava. Lisää vapautta.

morko kirjoitti:Puheenjohtajalla kun on pakkomielteinen fiksaatio verotukseen, eikä ole edistyspuolueen johdossa oikein mistään muusta puhunutkaan, kuin verotuksen lisäämisestä.

Sairasta. Todella sairasta ja huolestuttavaa.

Tällä hetkellä Suomessa verotaakka on murskaava. Verot ja veronkaltaiset maksut estävät tehokkaasti melkein kaiken yritystoiminna. On suorastaan pelottavaa nähdä miten yritykset ympäriltä joko lopettavat tai siirtyvät Viroon ja jopa Ruotsiin.

On mahdotonta palkata ulkopuolista työvoimaa kun veronkaltaiset kulut aiheuttavat 1 - 3-kertaisen menoerän yritykselle palkattavan palkan lisäksi (jos siis palkkaan Sinut yritykseeni ja saat 1 000,00 €/kk käteen niin yritykselleni se merkitsee n. 3 500,00 €/kk menoerää ja lisämyynnin tarvetta. Huh!).

Arvonlisävero on korkeimmillaan pöyristyttävät 24 %. Aivan hurjaa... Silti meillä on yrityksiä (julkisen sektorin), jotka on vapautettu tästä esim. Itella, Yliopiston Apteekki jne. mikä on aivan sairasta markkinoiden vääristelyä. Halutaan siis tavallaan savustaa yksityinen sektori ulos markkinoilta. Yök, yök ja yök.

Suomessa on maailman suurin virkamieskoneisto ja eniten virastoja. Totta kai näin raskas julkinen sektori vaatii törkeän rajua verotusta - jos sekään riittää.

Todellisuus täällä Suomessa on tänään se, että suurin osa yrityksistä on yhden (1) hengen yrityksiä, jotka kohtuullisesta liikevaihdosta huolimatta taistelevat heikoin eväin olemassaolostaan. Näistä pikkiriikkistä yrityksistä on Suomen menestys rakennettu. Nämä elättävät koko Suomen.

On kuitenkin oireellista jos joku muu kuin virkamies itse on verotuksen kannalla. Tosiasia kun on, että verotuksesta tulisi päästä pois sen kaikissa eri muodoissa.


morko kirjoitti:... on linjannut puolueen tärkeimmiksi arvoiksi maanomistusveron, haittaverot ja verot pakolliselle sosiaaliturvatilille.

Onko tämä jokin vitsi?

Tähän vähän vastaava juttu, joka sai suuni loksahtamaan auki.
Tänään aamuteeveessä joku v#tun Oras Tynkkynen (?) kertoi miten minun tulisi valmistaa ruokaa ja millaista ehkäisyä minun tulisi käyttää - jotta maailma pelastuisi. Maailma pelastuisi?! Pelastuisi miltä? Oras Tynkkysen demoneilta? Mikä ihmeen tarve noilla nuijilla on tuputtaa omia mielipiteitään muille? Antaisi meidän olla, vähemän rajouituksia ja enemmän vapautta, kiitos.

Auttakaa nyt vähän. Eikö löydy yhtään normaalia?
Äkkiseltään tuo Liberaalit vaikuttaa fiksulta... kiitos vinkistä!
Ent.nim.mrk. torlock17 on nyt torlock18. Se on edistystä!
torlock18
 
Viestit: 12
Liittynyt: 10.01.2013, 12:56

Re: Onko tämä ihan kuollut?

ViestiKirjoittaja roopeluhtala » 24.05.2013, 14:54

Mikäli esittämäni kannat menevät läpi puoluekokouksessa, niin Edistyspuolue kannattaa edelleen työn verotuksen huomattavaa vähentämistä, mutta samalla haittaverojen nostoa haittaa vastaavalle tasolle.

Moni taloustieteilijä pitää haittaverotusta, mukaanlukien maanomistusveroa, hyvänä verotusmuotona. Mm. Milton Friedman on sanonut että "the least bad tax is the property tax on the unimproved value of land, the Henry George argument of many, many years ago"

Liberaalit käsittävät haittaverotuksen usein väärin, koska työn verottamisesta koituu merkittäviä ongelmia, ja "vero"-sana käsitetään automaattisesti negatiivisena. Haittaverotus on kuitenkin varsin hyvä tapa rahoittaa yhteiskunnan pakolliset menot kuten oikeuslaitoksen, poliisin ja maanpuolustuksen, ja sitä voi verrata verottamisen sijasta sakottamiseen. Jos rikoksista ei sakoteta, tämä kannustaa rikosten tekemiseen.

Harkitsemme korttikeräyksen käynnistämistä uudelleen, mikäli ehdotettu lakialoite sähköisten kannattajakorttien keräysmahdollisuudesta menee läpi: http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp ... 13_p.shtml
roopeluhtala
 
Viestit: 58
Liittynyt: 09.02.2012, 16:34

Re: Onko tämä ihan kuollut?

ViestiKirjoittaja roopeluhtala » 24.05.2013, 15:39

Lisätään vielä että minulle henkilökohtaisesti tärkeimmät tavoitteet, jotka lisäksi olisivat kohtuullisen helposti toteutettavissa, ovat:

1. Yritystukien poistaminen (kansalaisaloitteen voi allekirjoittaa täällä: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/186 )

2. Asevelvollisuuden lakkauttaminen (kansalaisaloitteen nimien keräys alkaa 2.9.2013: http://www.facebook.com/Kansalaisaloite ... ttamiseksi )

Kannatan luonnollisesti työn verotuksen alentamista, ja muita Edistyspuolueen virallisia kantoja, mutta Edistyspuolueen on tällä hetkellä vaikea vaikuttaa verotuksen tasoon. Jos teillä on ideoita miten työn verotuksen alentamista voidaan lähteä ajamaan, siten että kansalaiset siitä kiinnostuisivat, niin olkaa hyvä ja kertokaa. En heti keksi miten tästä muotoiltaisiin kansalaisaloite.

Edistyspuolueella on suunnitelmissa julkaista toimenpideohjelma ensi syksynä, jossa listataan tärkeimmät ajamamme muutokset sekä näiden muutosten perusteet.
roopeluhtala
 
Viestit: 58
Liittynyt: 09.02.2012, 16:34

Re: Onko tämä ihan kuollut?

ViestiKirjoittaja morko » 25.05.2013, 00:31

roopeluhtala kirjoitti:Haittaverotus on kuitenkin varsin hyvä tapa rahoittaa yhteiskunnan pakolliset menot kuten oikeuslaitoksen, poliisin ja maanpuolustuksen, ja sitä voi verrata verottamisen sijasta sakottamiseen. Jos rikoksista ei sakoteta, tämä kannustaa rikosten tekemiseen.


Onko maan omistaminen siis rikos josta kuuluu sakottaa?
Eikö liberaali ratkaisu haitan aiheuttamisesta muille olisi se, että korvaukset maksetaan haitan kärsijälle, eikä valtiolle?

On hassua kuvitella utopia jossa valtio haittaverotuksen kautta verottaa ihmisiä haitan aiheuttamisesta, kun suurin haitan aiheuttaja ihmisten elämässä on valtio itse. Entäs sitten kun valtio aiheuttaa minulle haittaa, verottaako valtio silloin itseään?
morko
 
Viestit: 132
Liittynyt: 18.10.2012, 16:02

Re: Onko tämä ihan kuollut?

ViestiKirjoittaja roopeluhtala » 25.05.2013, 05:13

morko kirjoitti:
roopeluhtala kirjoitti:Haittaverotus on kuitenkin varsin hyvä tapa rahoittaa yhteiskunnan pakolliset menot kuten oikeuslaitoksen, poliisin ja maanpuolustuksen, ja sitä voi verrata verottamisen sijasta sakottamiseen. Jos rikoksista ei sakoteta, tämä kannustaa rikosten tekemiseen.


Onko maan omistaminen siis rikos josta kuuluu sakottaa?
Eikö liberaali ratkaisu haitan aiheuttamisesta muille olisi se, että korvaukset maksetaan haitan kärsijälle, eikä valtiolle?


Yksinoikeudella maa-alueen hallintaan on arvoa sen takia, koska muilla ei ole tätä oikeutta. Yksinoikeus siis rajoittaa muiden oikeutta hyödyntää ja asuttaa maata, joten yksinoikeudesta tulee periä sen aiheuttamaa haittaa vastaava arvo valtiolle, joka palauttaa nämä rahat tasaisesti kaikille ympäristön asukkaille, joiden oikeutta maankäyttöön yksinoikeuden haltija rajoittaa.

Maanomistusvero ei ole mielipidekysymys, vaan jos kannattaa yhtäläisiä yksilönvapauksia kaikille kansalaisille, niin tulee kannattaa myös maanomistusveroa.
roopeluhtala
 
Viestit: 58
Liittynyt: 09.02.2012, 16:34

Re: Onko tämä ihan kuollut?

ViestiKirjoittaja morko » 26.05.2013, 03:06

roopeluhtala kirjoitti:yksinoikeudesta tulee periä sen aiheuttamaa haittaa vastaava arvo valtiolle, joka palauttaa nämä rahat tasaisesti kaikille ympäristön asukkaille, joiden oikeutta maankäyttöön yksinoikeuden haltija rajoittaa.


Ai nyt valtio onkin kiltti rahan siirtelijä joka korvaa maanomistuksesta tulleen haitan ( :roll: ) ympäristön asukkaille, vielä kaksi viestiä ylempänä sanoi että se on kätevä tapa rahoittaa yhteiskunnan (lue:valtion) "pakollisia" menoja, kuten poliisia, armeijaa ja oikeuslaitosta. Rahojen käyttökohde näemmä riippuu siitä, miten asiaa kysytään. Sä taidat Roope olla itsekkin vähän sekaisin näiden kummallisten utopioiden kanssa, joita kukaan ei oikein tahdo ymmärtää.

Paavo Arhinmäki muuten linjasi viime viikolla lottoarvonnan näyttämisen YLE:llä olevan yhteiskunnan "pakollinen" meno.
Maanomistusvero ei ole mielipidekysymys, vaan jos kannattaa yhtäläisiä yksilönvapauksia kaikille kansalaisille, niin tulee kannattaa myös maanomistusveroa.


Höpöhöpö liirumlaarum.
Olet kyllä ensimmäinen "liberaali" jonka kuulen määrittelevän yksilövapauden tilaksi, jossa väkivaltakoneisto ryöstää omaisuuttasi.
morko
 
Viestit: 132
Liittynyt: 18.10.2012, 16:02

Re: Onko tämä ihan kuollut?

ViestiKirjoittaja roopeluhtala » 26.05.2013, 09:17

morko kirjoitti: Sä taidat Roope olla itsekkin vähän sekaisin näiden kummallisten utopioiden kanssa, joita kukaan ei oikein tahdo ymmärtää...

Olet kyllä ensimmäinen "liberaali" jonka kuulen määrittelevän yksilövapauden tilaksi, jossa väkivaltakoneisto ryöstää omaisuuttasi.


Olen sinullekin näyttänyt aiemmin tämän linkin, jossa luetellaan liberaaleja, jotka kannattavat maanomistusveroa: http://earthfreedom.net/lvt-advocates

Jos Edistyspuolue karsii ohjelmastaan kaikki kannat, joita joku foorumilla kirjoitteleva nimimerkki ei pysty ymmärtämään, niin meille ei jää yhtään kantaa.
roopeluhtala
 
Viestit: 58
Liittynyt: 09.02.2012, 16:34

Re: Onko tämä ihan kuollut?

ViestiKirjoittaja morko » 26.05.2013, 14:13

roopeluhtala kirjoitti:Olen sinullekin näyttänyt aiemmin tämän linkin, jossa luetellaan liberaaleja, jotka kannattavat maanomistusveroa: http://earthfreedom.net/lvt-advocates


Kyllä, olet näyttänyt tämän linkin joka kerta kun sinun omat argumentit kollektivismin puolustamiseksi ovat loppuneet.
Listalla mm. Jean-Jacques Rousseau toteaa
"The fruits of the earth belong to us all, and the earth itself to no one." :roll:

Mikä merkitys noilla irti repäistyillä lainauksilla on? Mitä ne todistavat? Mikä argumentti ne ovat? Minä voin näyttää vielä pidemmän listan taloustieteilijöistä, jotka kannattavat sosialismia. Tuollaisella listalla on merkitystä ainoastaan henkilöön joka uskoo sokeasti auktoriteetin sanaan argumentoinnin sijasta. Ilmeisesti nämä listalla olevat henkilöt ovat sellaisia auktoriteetteja, että heidän sanansa on jumalallinen totuus. Tämä ajattelu istuu kyllä hyvin kollektivismin kanssa yhteen.

Lähetit minulle privaattiviestin:
Jollet jatkossa pysty perustelemaan (maanomistusvero)kritiikkiäsi tutkimustiedolla tai taloustietelijöiden sitaateilla, niin tunnuksesi voidaan poistaa ilmoittamatta.


Roope, taloustieteilijöiden irtirevityt sitaatit eivät ole perusteluita, ei vaikka spämmäisit niitä joka keskusteluun :D

Kun Roope kerta itse uhkaat poistaa tunnukseni jos en perustele viestejäni taloustieteilijöiden sitaateilla ( :D ), niin voisit edes itse noudattaa omia sääntöjäsi, kysyin sinulta täysin asiallisen kysymyksen täällä, mutta vastasit siihen vain trollaamalla. Odotan vieläkin vastausta tuohon kysymykseen, jos sinun mielestä vastauksien pitää olla perusteltuja.

Et Roope vastannut mitään järkevää siihenkään miten maaverotuksen tuotot käytetään. Ensin sanoit että ne käytetään valtion "pakollisten" toimintojen ylläpitoon, sen jälkeen muutit vastausta sanomalla että ne jaetaan kiltisti naapureiden kesken. Ihmettelin vastausten ristiriitaa, sen jälkeen lähetit minulle viestin jossa kerrot poistavasi tunnuksen jos jatkan ikäviä kysymyksiä...
morko
 
Viestit: 132
Liittynyt: 18.10.2012, 16:02

Seuraava

Paluu Toiminta

cron