Liity Edistyspuolueen jäseneksi ja tue toimintaamme!
Lue lisää ...

Edistyspuolue – Vapaus valita

Olisiko aika vaikuttavaan poliittiseen toimintaan?

Tietoa tapahtumista ja tulevien tapahtumien suunnittelua.

Olisiko aika vaikuttavaan poliittiseen toimintaan?

ViestiKirjoittaja morko » 29.10.2012, 21:29

Liberaalit ovat nyt vuosia hakanneet päätään seinään erillaisin puolueviritelmin, jotka eivät toimi, koska demokratiassa ei voi vaikuttaa vaalein.

Ehdotan nyt siis poliittista toimintaa joka - toisin kuin puoluepolitiikka - oikeasti vaikuttaa yhteiskuntaan.

Haluatko oikeasti vaikuttaa yhteiskuntaan vai hakata päätä seinään puoluepolitiikassa, jos haluat vaikuttaa, jatka lukemista.

KKO päätti tänään että Piratebay-verkkosivun sensurointi Suomessa jää voimaan. Piratebay on nyt siis sensuroitu kaikissa suurissa verkko-operaattoreissa. Jos selaimen osoiteriville kirjoittaa piratebay.se, selain ei mene mihinkään.

On kuitenkin keino jolla piratebay.org verkkosivulle pääsee. Se on asentaa TOR-ohjelma joka kiertää kaikki viranomaisten asettamat estot ja sensuurit.
Teknologisesti valveutuneet ihmiset käyttävät TOR-ohjelmaa estolistojen kiertämiseen, mutta ehdottomasti suurin osa ihmisistä ei tälläisestä mahdollisuudesta tiedä ja osaa kiertää sensuuria.

Ehdotan siis, että jokaiseen suomalaiseen talouteen lähetetään selkokielinen suomenkielinen selostus ja ohje jossa kerrotaan, minkälaista sensuuria viranomaiset harjoittavat, ja miten sen pystyy kiertämään. Ohjeen mukana voi olla CD-levy josta TOR-ohjelman voi asentaa. Ohje täytyy olla kirjoitettu niin, että täysin teknologiasta ymmärtämätönkin ihminen pystyy sensuurin kiertämään.

Tämänkaltaisen tempauksen jälkeen TOR-käyttäjien osuus väestöstä pomppaisi varmasti maailman kärkiluokkaan, TOR-käyttäjien kasvavan määrän takia myös kaikki tulevat sensuurit olisivat tehottomampia. Tämänkaltaisella toiminnalla siis olisi todellinen, pysyvä vaikutus yhteiskuntaan.

Joukkorahoitus pystyyn ja valistuskampanjaa luomaan?
morko
 
Viestit: 132
Liittynyt: 18.10.2012, 16:02

Re: Olisiko aika vaikuttavaan poliittiseen toimintaan?

ViestiKirjoittaja Matti » 29.10.2012, 22:53

Palvelimen nimen perusteella tehtävän DSN-haun voi saada toimimaan asettamalla käytettäväksi DNS-palvelimeksi jonkin Suomen ulkopuolisen tai muun kuin suuren verkko-operaattorin. Toria ei siis välttämättä tarvita. Torin ongelma on se, että se on paljon hitaampi ja epävarmempi, eikä se nykyisellään ole Suomessa juuri tarpeen.
Matti
 
Viestit: 150
Liittynyt: 11.12.2011, 15:39

Re: Olisiko aika vaikuttavaan poliittiseen toimintaan?

ViestiKirjoittaja morko » 30.10.2012, 21:49

Idea koko ajatuksessa on kouluttaa ja valistaa väestöä niin, että kansalaiset osaavat käyttää internettiä sensuurit kiertäen. Vaikutus on sama kuin lukutaidon kasvattaminen: Väestön tiedonsaanti kehittyy ja valtion monopoli tietoon vähenee. Tässä on siis kyse väestön lukutaidon kehittämisestä.

Keinoja sensuurin kiertämiseksi varmasti on monia. Valitsin esimerkkiini TOR-verkon koska TOR ei pelkästään mahdollista sensuurin kiertämistä, vaan myös anonyymin julkaisun ja viestinnän, kasvattaen de facto väestön sananvapautta.

Netissä on paljon suomenkielisiäkin verkkosivuja jotka ovat käytössä ainoastaan TOR-verkossa. Tästäkin johtuen TOR-verkon käytön opettaminen maallikoille on täysin rinnastettavissa lukutaidon opettamiseen.
morko
 
Viestit: 132
Liittynyt: 18.10.2012, 16:02

Re: Olisiko aika vaikuttavaan poliittiseen toimintaan?

ViestiKirjoittaja Iiro » 22.01.2013, 16:36

Anonymiteetti ja sananvapaus ovat itse hyviä asioita, mutta miksi ihmisiä pitäisi opettaa kuinka päästä piratebayn sivuille. Tuolla sivulla tapahtuu paljon tekijänoikeusrikoksia. Liberaalit haluavat että jokaisella on päätäntävalta omasta omaisuudestaan, niin myös tekijänoikeudenhaltijalla.
Iiro
 
Viestit: 5
Liittynyt: 22.01.2013, 16:09

Re: Olisiko aika vaikuttavaan poliittiseen toimintaan?

ViestiKirjoittaja morko » 22.01.2013, 16:43

Iiro kirjoitti:Anonymiteetti ja sananvapaus ovat itse hyviä asioita, mutta miksi ihmisiä pitäisi opettaa kuinka päästä piratebayn sivuille. Tuolla sivulla tapahtuu paljon tekijänoikeusrikoksia. Liberaalit haluavat että jokaisella on päätäntävalta omasta omaisuudestaan, niin myös tekijänoikeudenhaltijalla.


Tekijänoikeus ei ole omistusoikeus vaan demokraattisesti päätetty mielivaltainen laki, siis enemmistön tyranniaa, ihmisoikeuksien polkemista. Liberaalit eivät kannata tyranniaa. "Tekijänoikeuksien" rikkominen on kuuluu sananvapauteen, se on liberalismia.
morko
 
Viestit: 132
Liittynyt: 18.10.2012, 16:02

Re: Olisiko aika vaikuttavaan poliittiseen toimintaan?

ViestiKirjoittaja Iiro » 23.01.2013, 00:09

morko kirjoitti:Tekijänoikeus ei ole omistusoikeus vaan demokraattisesti päätetty mielivaltainen laki, siis enemmistön tyranniaa, ihmisoikeuksien polkemista.


Tuolla tavalla ajateltuna, jonkin esineen omistusoikeus on myös vain demokraattisesti päätetty mielivaltainen laki. Varastaminen on liberaalia. Kaikilla on oikeus otta kaikki mitä vain pystyy, oma vika jos ei pysty suojelemaan omaisuuttaan. ELÄKÖÖN ANARKISMI!

Minun liberaali ajatteluni perustuu vapaaehtoisuudelle. Sopimuksen kaikkien osapuolien pitää olla suostuvaisia sopimukseen.
En saa ottaa naapuriltani rahaa, jollen ole sopinut naapurin kanssa. En saa salakuunnella naapuriani ja ottaa hänen tietojansa, jollen ole sopinut. En saa alkaa julkaisemaan naapuristani tehtyä BigBrotheria, jollen ole sopinut.
Iiro
 
Viestit: 5
Liittynyt: 22.01.2013, 16:09

Re: Olisiko aika vaikuttavaan poliittiseen toimintaan?

ViestiKirjoittaja morko » 23.01.2013, 10:28

Tuolla tavalla ajateltuna, jonkin esineen omistusoikeus on myös vain demokraattisesti päätetty mielivaltainen laki.


Esineen omistusoikeuden riistäminen vaatii aktiivista väkivaltaa, uhkailua tai pakkotoimia esinettä omistavaa kohtaan. Kun yhdeksänvuotias tyttö latasi Chisun albumin verkosta, yhdeksänvuotias tyttö ei uhkaillut tai käyttänyt väkivaltaa teitä demokratiauskovaisia kohtaan millään tavalla. Silti te pelkäätte yhdeksänvuotiasta tyttöä niin paljon, että lähetätte poliisit hänen luokseen!
Demokratia on hyvin ihmisvastainen järjestelmä.

Iiro kirjoitti:Minun liberaali ajatteluni perustuu vapaaehtoisuudelle. Sopimuksen kaikkien osapuolien pitää olla suostuvaisia sopimukseen.


Minkälaisen sopimuksen yhdeksänvuotias tyttö joka latasi Chisun levyn oli tehnyt?
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 20667.html

Tuossa tapahtui kyllä varkaus, ei kylläkään "tekijänoikeusvarkaus", vaan valtio varasti yhdeksänvuotiaalta läppärin. Teidän demokratiauskovaisten järjestelmä on hyvin hauras, jos yksi yhdeksänvuotias pikkutyttö muodostaa sille niin suuren uhan.
Viimeksi muokannut morko päivämäärä 24.01.2013, 15:29, muokattu yhteensä 1 kerran
morko
 
Viestit: 132
Liittynyt: 18.10.2012, 16:02

Re: Olisiko aika vaikuttavaan poliittiseen toimintaan?

ViestiKirjoittaja morko » 23.01.2013, 13:37

Takaisin alkuperäiseen aiheeseen.
Jos tuo yhdeksänvuotias (tai hänen isä) olisi osannut käyttää TOR-ohjelmistoa, tai jotain muuta ohjelmistoa jolla henkilötiedot olisi saanut piilotettua viranomaisilta, ei poliisin mielivaltaa pikkutyttöä kohtaan olisi tapahtunut.
Valistus ja osaamisen lisääminen näitä ohjelmia kohtaan olisi siis edistänyt pikkulapsen ihmisoikeuksia.
morko
 
Viestit: 132
Liittynyt: 18.10.2012, 16:02

Re: Olisiko aika vaikuttavaan poliittiseen toimintaan?

ViestiKirjoittaja Iiro » 23.01.2013, 14:44

Tyttö ei ollut tehnyt sopimusta, joten hän varasti. Ei ole väliä sillä kuinka helppoa tai vaikeaa varkaus on suorittaa.

Vielä kerran, immateriaoikeus on yhtä oikeudenmukainen kuin materiaoikeus. Samalla lailla materian omistuksesta on säädetty ihmisten päättämillä lailla.

Tekijänoikeuksien tueksi on myös arkielämän perusteita. Tekijän oikeuksien poisto mahdollistaisi taiteilijan, tieteilijän ainoaksi tulonlähteeksi valtion tuet. Miksi minkään uuden kehittämiseen käytettäisiin resursseja, kun uudet asiat eivät tuo mitään hyötyä, kun muut saavat samantien kopioida ne.

Tekijänoikeuksien poistolle löysin kaksi mahdollisuutta. Joko anarkia tai kommunismi/joku muu ylhäältä ohjattu sosialistinen paska jossa taiteilijat yms. eläisivät valtion tuilla.
Iiro
 
Viestit: 5
Liittynyt: 22.01.2013, 16:09

Re: Olisiko aika vaikuttavaan poliittiseen toimintaan?

ViestiKirjoittaja morko » 23.01.2013, 19:09

Iiro kirjoitti:Tyttö ei ollut tehnyt sopimusta, joten hän varasti. Ei ole väliä sillä kuinka helppoa tai vaikeaa varkaus on suorittaa.


Juuri sinun kaltaisia fasisteja varten tyttö olisi tarvinnyt parempaa anonymiteettiä internetissä. Te fasistit ette epäröi väkivallan käyttöä edes pikkulapsia kohtaan silloin kun lapsi rikkoo tietämättään mielikuvitusoikeuksia.
Anonymiteetti pelastaa lapset väkivallalta.

Jatketaan kuitenkin tästä mielikuvitusoikeudesta jankkaamista. Kuvitellaan että olet oikeassa, ja yhdeksänvuotias pikkutyttö on varastanut Chisun omaisuutta (lol).
Entä jos tyttö olisi ladannut Juice Leskisen biisin. Juice Leskinen kuoli vuonna 2006, tyttö siis olisi varastanut Juicelta 6 vuotta Juicen kuoleman jälkeen. Väität että mielikuvitusoikeus on aivan sama asia kuin oikea omistusoikeus. Tämä ei aivan pidä paikkaansa, Juice Leskiseltä ei voi varastaa fyysistä omaisuutta haudan takaa.

Miksi minkään uuden kehittämiseen käytettäisiin resursseja, kun uudet asiat eivät tuo mitään hyötyä, kun muut saavat samantien kopioida ne.


Kuinkahan paljon Kari Tapio kehittää uutta seuraavan 68 vuoden aikana. Taiteilijan mielikuvitusoikeus mielikuvitusomaisuuteenhan jatkuu 70 vuotta taiteilijan kuoleman jälkeen.

Tiesitkö että tämä keskustelupalsta on koodattu ilman tekijänoikeuksia, niin, että kuka tahansa saa kopioida keskustelupalstan koodin ja käyttää sitä omiin tarkoituksiinsa. Silti se on tehty, ja nyt sinä voit käyttää sitä alustana sanomasi levittämiseen, että asioiden tekeminen ilman tekijänoikeuskorvauksia on mahdotonta :lol:
morko
 
Viestit: 132
Liittynyt: 18.10.2012, 16:02

Seuraava

Paluu Toiminta

cron