Liity Edistyspuolueen jäseneksi ja tue toimintaamme!
Lue lisää ...

Edistyspuolue – Vapaus valita

Edistyspuolueen slogan

Tietoa tapahtumista ja tulevien tapahtumien suunnittelua.

Edistyspuolueen slogan

ViestiKirjoittaja Samuel Piha » 15.03.2012, 15:35

Edistyspuolue antaa itsestään varsin aatteellisen ja idealistisen kuvan - tuntuu, että puolueohjelma on pitkällisen suunnittelutyön ja syvällisen pohdinnan tulos.

Puolueen pitää kuitenkin olla paljon muutakin kuin pelkkää aatetta. En sen tarkemmin tunne Edistyspuolueen markkinointiosastoa, mutta mielestäni ainakin puolueen slogan Vapaus valita on kliseinen ja kulutettu. Onko mahdollista ajatella iskulauseen vaihtamista?

Ehdotin vajaa vuosi sitten Facebookissa (en tähän hätään löydä viestiä käsiini) sloganiksi seuraava: Valtio olet Sinä. Kyseessä on historiallinen mukaelma aurinkokuningas Ludvigin motosta Valtio olen Minä. Sloganiin tiivistyy historiallisen viitteen lisäksi Edistyspuolueen aatemaailman ydin: päätäntävalta on oman päämme sisällä, kielikuvallisesti puhuen meistä jokainen on oma valtionsa.

Mitä mieltä aktiivit ovat? Saako ehdotukseni kannatusta, ja kunka tärkeänä pidätte vuoropuhelua puoleen markkinoinnista?

Terkuin,
Samuel Piha Turusta, kauppatieteilijä, joka luulee osaavansa markkinointia
Samuel Piha
 
Viestit: 10
Liittynyt: 15.03.2012, 15:14

Re: Edistyspuolueen slogan

ViestiKirjoittaja Jouni Flemming » 15.03.2012, 15:52

Itse pidän tuosta "Valtio olet Sinä" -sloganista. Se on ajatuksia herättävä mutta siinä on ehkä vähän suuri wtf-kerroin. Nimittäin jos herättää liikaa ajatuksia, syntyy wtf-ilmiö ja lukijaa ei enää kiinnostakaan.

Heitän vastaehdotuksen: Mitä jos hylkäisimme ajatuksen yhdestä, kaikkialla käytössä olevasta sloganista ja sen sijaan meillä olisi kokoelma erityylisiä iskulauseita, joita voisi käyttää eri tilanteissa.

Nythän virallinen sloganimme on mainittu "Vapaus valita", tämän lisäksi esitteissä on käytetty iskulausetta "Vähemmän veroja, enemmän vapautta!". Näkisin, että voisimme otta enemmänkin tällaisia iskulauseita käyttöömme. Joskin jonkin tietysti pitäisi olla se the virallinen slogan mutta sen voi tietysti päättää äänestyksellä puoluekokouksessa.
Jouni Flemming
Puheenjohtaja
 
Viestit: 83
Liittynyt: 14.11.2011, 20:34

Re: Edistyspuolueen slogan

ViestiKirjoittaja Corto » 15.03.2012, 16:12

Onko tietoa, oliko Kansallisella Edistyspuolueella käytössään mitään iskulausetta 1900-luvun alkupuolella? Sekin olisi hyvä huomioida tätä asiaa mietittäessä.
Corto
 
Viestit: 122
Liittynyt: 25.11.2011, 10:14

Re: Edistyspuolueen slogan

ViestiKirjoittaja Samuel Piha » 15.03.2012, 16:46

Perustuuko tuo wtf-ilmiö johonkin tieteelliseen tutkimukseen? Käsittääkseni sloganin keskeinen tehtävä on saada ihmiset ajattelemaan, herättää kiinnostus ja johdatella aiheeseen - aivan samalla tavalla kuin otsikonkin. Vai viittaatko wtf-kertoimella ehdottomani sloganin mahdolliseen provokatiivisuuteen? Yksi suomalaisen politiikan ongelmista on mielestäni ollut ns. hampaattomuus. Provosoimalla Edistyspuolue voisi tarjota tähänkin ongelmaan ratkaisun.

Liberaalit-puolueen slogan oli "Vastuullista vapautta". Eikö olekin aika lailla samanlainen kuin Edistyspuolueen tämänhetkinen "Vapaus valita"? Pelkkä sanojen pyörittely ei välttämättä tuo iskulauseeseen kaivattua lisäarvoa.

Tietysti iskulauseita voidaan ja pitääkin valita useampia, mutta niiden pitää olla joissain määrin keskenään koherentteja. Määrää tärkeämpää on silti laatu. Yksi mieleenpainuva iskulause on arvokkaampi kuin tuhat kulahtanutta.
Samuel Piha
 
Viestit: 10
Liittynyt: 15.03.2012, 15:14

Re: Edistyspuolueen slogan

ViestiKirjoittaja Samuel Piha » 15.03.2012, 16:59

Cortolle:
En tiedä, kuinka tarkoituksenmukaista vanhan Edistyspuolueen iskulauseiden mukaileminen olisi; sillä ei sinänsä olisi mitään viestinnällistä arvoa, koska kukaan ei enää kuitenkaan osaisi yhdistää vanhan puolueen sloganeita uuteen.

Sen sijaan Edistyspuolueen suuren historian korostaminen puolueen mainonnassa on hyvästä. Esimerkiksi Rytin ja Ståhlbehrgin suomalaiset tuntevat ja assosioivat positiivisiin seikkoihin.
Samuel Piha
 
Viestit: 10
Liittynyt: 15.03.2012, 15:14

Re: Edistyspuolueen slogan

ViestiKirjoittaja Matti » 15.03.2012, 17:54

"Valtio olet sinä" vaikuttaa vastenmielisen totalitaariselta sloganilta, jossa kansalaisyhteiskuntaa ei olekaan. "Mitä valitat valtiosta, kun valtio olet sinä?" Mussolinikin sanoi, ettei mitään valtion ulkopuolella.
Matti
 
Viestit: 150
Liittynyt: 11.12.2011, 15:39

Re: Edistyspuolueen slogan

ViestiKirjoittaja Corto » 15.03.2012, 18:20

Samuel Piha kirjoitti:En tiedä, kuinka tarkoituksenmukaista vanhan Edistyspuolueen iskulauseiden mukaileminen olisi; sillä ei sinänsä olisi mitään viestinnällistä arvoa, koska kukaan ei enää kuitenkaan osaisi yhdistää vanhan puolueen sloganeita uuteen.


Eli vahat iskulauseet ovat automaattisesti huonoja, koska ne ovat vanhoja täysin riippumatta siitä mitä ne olivat vai oliko niitä edes olemassa? Minusta taas olisi joka tapauksessa hyödyllistä (tai ainakin mielenkiintoista) tietää mitä ne olivat, jos sellaisia oli. En sinänsä ehdottanutkaan, että niitä tulisi kritiikittä kierrättää.

"Valtio olet sinä" kalskahti omaan korvaani jotenkin henkilöön kohdistuvan kosiskelevalta ja herätti tulkitsemaan sanomaa siitä näkökulmasta, että onkohan tässä nyt jokin kollektivistinen agenda takana. (Vahva valtio on itsestäänselvyys, mutta eipä hätää - olethan sinäkin sen osanen kaikesta huolimatta!)

Makuasioitahan nämä ovat ja vaistomaisesti ihmiset saattavat reagoida hyvin monin tavoin viesteihin, joiden sanoma ei ole täysin yksiselitteinen ja selkeä.

Hyvä kuitenkin että näitä ehdotuksia heitellään ilmoille. Itselleni tulee mieleen korkeintaan tökeröitä käännöksiä milloin mistäkin kuluneesta hokemasta.

Edit. Niin ja vielä...

Mielestäni se foorumilla ja esiteluonnoksissakin pyörinyt "...mutta kaikki asiat eivät ole yhteisiä"-luonnehdinta demokratiasta on loistava ja iskevä. Sloganiksi sinänsä ehkä liian pitkä, mutta tuolle on varmasti vielä käyttöä.
Corto
 
Viestit: 122
Liittynyt: 25.11.2011, 10:14

Re: Edistyspuolueen slogan

ViestiKirjoittaja Samuel Piha » 15.03.2012, 21:52

Toki vanhoista sloganeista voidaan saada paljon ainesta uusiin ideoihin. Sanoinpahan vain, että kohdeyleisölle eli kansalaisille on yhdentekevää, onko puolueen iskulauseella yhteneväisyyksiä vanhoihin sloganeihin, joita kukaan ei kuitenkaan enää muista.

Mainostoimistot käyttävät yleisesti ns. poisoppimisen taktiikkaa, jossa yhteisön markkinoinnin vanhoja toimintatapoja tarkastellaan kriittisesti ja pyritään korvaamaan vanhat mallit uusilla. Markkinoinnissa on erittäin tärkeää urautumisen välttäminen.

Edistyspuolue ratsastaa - aivan perustellusti - loistavalla menneisyydellään, mutta toiminnassa on muistettava, että puolueen tulevaisuuden on oltava menneisyyttäkin loistavampi.

Makuasioitahan nämä ovat ja vaistomaisesti ihmiset saattavat reagoida hyvin monin tavoin viesteihin, joiden sanoma ei ole täysin yksiselitteinen ja selkeä.


Sloganeihin reagoiminen tosiaan on varsin yksilöllistä, mutta toinen mainostoimistojen käyttämä taktiikka perustuukin juuri yksilön mielikuvan yleistämiseen laajempia kohderyhmiä koskevaksi. Toisin sanoen, jos yksi pitää "Valtio olet Sinä" -slogania kollektiivisena ja totalitaristisena, todennäköisesti samoin ajattelevat myös tuhannet muut ihmiset.
Samuel Piha
 
Viestit: 10
Liittynyt: 15.03.2012, 15:14

Re: Edistyspuolueen slogan

ViestiKirjoittaja Jussi Laakso » 15.03.2012, 22:33

herätti tulkitsemaan sanomaa siitä näkökulmasta, että onkohan tässä nyt jokin kollektivistinen agenda takana. (Vahva valtio on itsestäänselvyys, mutta eipä hätää - olethan sinäkin sen osanen kaikesta huolimatta!)


Samoin ja tuon mielleyhtymän takia en kannata kyseistä slogania.

Ylipäätään sloganista on nähdäkseni hyötyä vain jos se on todella hyvä. Parempi siis ilman slogania kuin huono tai edes keskinkertainen sellainen. Ja eri konteksteihin sopii varmasti erilainen slogan joten kannatan sitä vaihtoehtoa että ei ole yhtä virallista vaan useita epävirallisia joita voi soveltaa eri tilanteissa.
Jussi Laakso
 
Viestit: 220
Liittynyt: 14.11.2011, 00:57

Re: Edistyspuolueen slogan

ViestiKirjoittaja asaxen » 16.03.2012, 03:18

Corto kirjoitti:Onko tietoa, oliko Kansallisella Edistyspuolueella käytössään mitään iskulausetta 1900-luvun alkupuolella? Sekin olisi hyvä huomioida tätä asiaa mietittäessä.


siis tän puolueen :mrgreen: okei, ei 2.0 ..


Samuel (Samuel Adams :D ) ajattelin aivan samoin.
ei nyt ole pakko provosoida mutta, se onkin hampaatonta. Joko valtiovallan 'johtajuus' (siis olematon) tai .. no, mitä puolueohjelmassakin :( meidänkin, esiintyy.
Otan esimerkin. Aseista. "nuhteettomat .." se on just sitä, sulautuu massaan ja ..

Omani olis Aseet - sekä aseet että luvat. Suomi on maailman 3. aseistetuin maa, itsekullakin on oikeus aseeseen .. mutta tausta täytyy selvittää.
lyhyt ja ytimekäs
hyvin iskostettu

No, vapaus valita ei ..nyt välttämättä ole sama kuin vastuullist vapautta (vastuu sanan puuttuvuus nimenomaan :D

itse asiassa Mussolini yhisti valtion sekä ..corporate powers (tätä ei voi kääntää. Sen kuulostamatta kornilta) . Sitä fasismi just on.

Matti, en tierä jos totalitaariselt ' ..mutta kun tuo on mitä juuri emme halua olla! :p
asaxen
 
Viestit: 75
Liittynyt: 27.02.2012, 05:04
Paikkakunta: Hki

Seuraava

Paluu Toiminta

cron