Liity Edistyspuolueen jäseneksi ja tue toimintaamme!
Lue lisää ...

Edistyspuolue – Vapaus valita

Puoluekokous 2014

Tietoa tapahtumista ja tulevien tapahtumien suunnittelua.

Re: Puoluekokous 2014

ViestiKirjoittaja Jussi Laakso » 06.08.2014, 13:44

Itänaapurissahan siitä tehtiin aikoinaan varsin laajamittainen käytännön koe. Maanviljelijät eivät saaneet enää omistaa maataan ja seurauksena oli eräs kaikkien aikojen suurimmista nälänhädistä.

Muutenkin on hyvin selvästi käynyt elävässä elämässä ilmi että yksityinen omistusoikeus on hyvinvoinnin perusta. Uskon näitä käytännön kokemuksia enemmän kukn teoreettisia laskelmia.

Tuo usein kuultu maaveron puolustajien argumentti että "tontit ei karkaa ulkomaille" tai "maavero ei vähennä maan omistusta" ei sekään oikeen vakuuta sillä vaikka muodollisesti kaikki maa-alat voisivatkin olla jonkun halussa niin on selvää että ainakin Suomen kaltaisessa harvaan asutussa maassa tulisi tiukan maaveron vallitsessa olemaan paljon sellaisia alueita joita oikeesti kukaan ei haluaisi vaivoikseen kun kerran ne ei tuota mitään eikä niistä ole muutakaan hyötyä mutta maksaa silti pitäis- joidenkin tonttien arvo menisi siis käytännössä miinukselle. Kenen mielestä se sit olisi hyvä asia.

Usein maaveroa kannattaa nimenomaan kaupunkilaiset ja vieläpä vetoavat jonkun Taiwanin kaltaisen erittäin tiheään asutun maan muka "onnistuneeseen" esimerkkiin. Kehotan heitä menemään tutustumaan Suomessa Lapin erämaihin tai Pohjanmaan lakeuksiin ja pohtimaan uudestaan onkohan se ihan järkevä idea näin harvaan asutussa maassa varsinkaan.
Jussi Laakso
 
Viestit: 220
Liittynyt: 14.11.2011, 00:57

Re: Puoluekokous 2014

ViestiKirjoittaja roopeluhtala » 06.08.2014, 13:51

Jussi Laakso kirjoitti:Suomen kaltaisessa harvaan asutussa maassa tulisi tiukan maaveron vallitsessa olemaan paljon sellaisia alueita joita oikeesti kukaan ei haluaisi vaivoikseen kun kerran ne ei tuota mitään eikä niistä ole muutakaan hyötyä mutta maksaa silti pitäis- joidenkin tonttie arvo menisi siis käytännössä miinukselle. Kenen mielestä se sit olisi hyvä idea.


Kommenttisi paljastaa että et ole perehtynyt maan verottamiseen. Veroa ei ole tarkoitus määrätä niin korkeaksi että maasta kannattaa luopua, vaan sen tulee vastata sijainnista (eli maan kehittämättömästä arvosta) perittävää vuokraa. Käytännössä sijainnin vuokra on aina pienempi kuin maa-alueen vuokra, sillä maa-alueita on yleensä kehitetty eri tavoin (raivaus, ojitus, teiden rakentaminen jne.)
roopeluhtala
 
Viestit: 58
Liittynyt: 09.02.2012, 16:34

Re: Puoluekokous 2014

ViestiKirjoittaja Jussi Laakso » 06.08.2014, 14:04

Sinun kommenttisi taas paljastaa ettet ole perehtynyt Suomen maaseutuun. Etkö tosiaan tajua että tässä maassa on valtavat määrät maa-alueita joita ei ole kehitetty yhtään mitenkään ja jotka eivät tuota yhtään mitään eli jos niistä perittäisiin veroa niiden arvon mukaan se olisi hyvin lähellä nollaa. Mitä hyötyä sitten olisi verosta joka ei tuota juuri mitään suurimassa osassa maata ja sielläkin missä tuottaisi se olisi kohtuuton rasite maanomistajille.

Usko nyt että tuo ei toimi (varsinkaan) harvaan asutuissa maissa.
Jussi Laakso
 
Viestit: 220
Liittynyt: 14.11.2011, 00:57

Re: Puoluekokous 2014

ViestiKirjoittaja roopeluhtala » 06.08.2014, 16:18

Maanomistusveron vastustajilla ei pääsääntöisesti ole rationaalisia argumentteja tai tutkimustietoa kantojensa tueksi, vaan heidän vastustuksensa johtuu yleensä siitä että joko he tai heidän sukulaisensa omistavat arvokkaita maa-alueita.

Vastaavasti on ajantuhlausta väitellä taksilupajärjestelmän markkinoita vääristävästä vaikutuksesta henkilöiden kanssa joilla itsellään on taksilupa. Eivät he yleensä myönnä että vastikkeeton taksilupa aiheuttaa tulonsiirron kaikilta kansalaisilta etuoikeutetuille taksilupien haltijoille.
roopeluhtala
 
Viestit: 58
Liittynyt: 09.02.2012, 16:34

Re: Puoluekokous 2014

ViestiKirjoittaja Jussi Laakso » 06.08.2014, 18:44

No niin, osoitathapan taas marxilaiset lähtökohtasi. Mutta siinä tapauksessa olet väärässä puolueessa.

Liberalismin pyrkimyksenä ei ole edistää omaisuuden uus- tai tasajakoa vaan nimenomaan yksityistä omistusoikeutta eli sitä että jokainen saa itse hallita omaisuuttan ilman että julkisella vallalla tai kellään muullakaan on siihen mitään oikeutta kajota ilman lupaa.

Eikä taxiluvilla yms. aineettomilla oikeuksilla ole edelleenkään mitään tekemistä asian kanssa.
Jussi Laakso
 
Viestit: 220
Liittynyt: 14.11.2011, 00:57

Re: Puoluekokous 2014

ViestiKirjoittaja roopeluhtala » 07.08.2014, 06:38

Sekä sijainnin että taksiluvan omistaminen ovat aineettomia oikeuksia. Taksiluvan haltijalla on yksinoikeus harjoittaa henkilöliikennettä taksiluvan kattamalla alueella, kuten maanomistajalla on yksinoikeus kehittää maata omistamallaan alueella. Lisätietoa löytyy täältä: http://www.vapaasana.net/artikkelit/201 ... aalioikeus
roopeluhtala
 
Viestit: 58
Liittynyt: 09.02.2012, 16:34

Re: Puoluekokous 2014

ViestiKirjoittaja Jussi Laakso » 07.08.2014, 14:30

Maa-aines on kylläkin ihan konkreettista ainetta- multaa, turvetta, kiveä ja savea. Tämän kiistäminen vaatii kyllä jo kyllä hyvin suurta harhaisuutta tai sitten älyllistä epärehellisyyttä mutta niitähän sinulta tunnetusti ei puutu.

Lopetin muuten Vapaa Sana-lehden tilaukseni ts.liketyksen fäsarissä sen julkaistua tuon törkytekstin. Jos haluan lukea kommunistilehtiä luen sitten Tiedonantajaa tai Murrosta. Vapaalta Sanalta olisin odottanut liberaalia yksityistä omistusoikeutta puolustavaa linjaan
Jussi Laakso
 
Viestit: 220
Liittynyt: 14.11.2011, 00:57

Edellinen

Paluu Toiminta

cron