Liity Edistyspuolueen jäseneksi ja tue toimintaamme!
Lue lisää ...

Edistyspuolue – Vapaus valita

Natsien puukkoisku JKL:ssä ja aselakien kiristäminen

Keskustelua Edistyspuolueen politiikasta, ideologiasta ja kannoista.

Natsien puukkoisku JKL:ssä ja aselakien kiristäminen

ViestiKirjoittaja nikonurminen » 01.02.2013, 14:42

Uusnatsihörhöjen isku JKL:ssä aiheutti ison keskustelun ääriliikkeistä. Äärioikeistolaisuus, rasismi ja äärinationalismi ovat selkeästi olleet nousussa Suomessa monellakin tapaa tarkasteltuna. Ei tarvitse olla rakettitieteilijä huomatakseen, että Perussuomalaistenkin riveissä tätä tekoa kautta rantain tuetaan ja ennen kaikkea heidän suuri suosionsa on osa tätä suurta kuviota; äärioikeiston nousua ja liikkeiden radikalisoitumista.

Kun katselin teoista syytetyn liikkeen nettisivuja, huomasin yleisilmeen olevan yhdistelmä junttinatsipelleilyä ja foliohattuhörhöilyä. Vihollisia porukka näkee muissakin kuin maahanmuuttajissa ja he julkaisevat "Taisteluraportit"-osiota, jossa kehuskellaan kuvien kera väkivaltaisilla yhteenotoilla ja väkivallanteoilla. Väkivaltaan on ryhmän kuulemma ryhdyttävä ja vallankumous on tavoitteena.

Onko aselakien mahdollinen kiristäminen pahinta, mitä ihmisille voi tällaisen uhan alla tehdä? Itse koen ainakin, että minulla tulee olla oikeus puolustautua tarvittaessa aseellisesti tätä liikehdintää vastaan, jos joudun hyökkäyksen kohteeksi. Olen syntyperäinen suomalainen ja silti joutunut Persu/uusnatsi/skini-porukoiden väkivallan kohteeksi jo yli kymmenen vuotta sitten pariin otteeseen. Pelasin koripalloa ja kuuntelin hiphop-musiikkia pelatessani stereoista ja olin kuulemma näin ollen "rotupetturi". Tunnen yhden suomalaisen, jota nämä porukat yritti tappaa tuossa noin kymmenen vuotta sitten ja hänkin on syntyperäinen suomalainen. Koen itse ainakin syytä varautua näiden porukoiden väkivaltaan jatkossakin ja jotenkin olisi tarpeen tullen puolustauduttava.
nikonurminen
 
Viestit: 5
Liittynyt: 28.10.2012, 23:21

Re: Natsien puukkoisku JKL:ssä ja aselakien kiristäminen

ViestiKirjoittaja morko » 01.02.2013, 21:46

Aseiden kieltäminen ja rajoittaminen johtuu demokratian luonteesta. Demokratiassa vähemmistö pakotetaan noudattamaan enemmistön säätämiä lakeja, tarvittaessa väkisin ja voimaa käyttäen. Ihmisten pakottaminen noudattamaan demokraattisesti päätettyjä lakeja vaatii tietenkin voimaa ja voimankäytön monopolia. Yksilöiden omistamat aseet ovat ristiriidassa voimankäytön monopolin kanssa ja siten ristiriidassa demokratian kanssa. Jos ihmiset ovat tarpeeksi hyvin aseistautuneita, demokraattisesti päätettyä sortoa on vaikeampi toimeenpanna ja valvoa, jolloin demokraattisesti säädetyt lait jäävät kuolleeksi kirjaimeksi.

Aseiden omistaminen onkin tärkeä askel vapaaseen yhteiskuntaan ja ihmisoikeuksien puolustamiseen.

Miettikääpä vaikkapa tilannetta jossa vain 10 prosenttia kannabiksen kotikasvattajista puolustaisi yksilövapauttaan aseellisesti poliisin tehdessä kotietsinnän. Poliisi joutuisi siirtämään suunnattomasti resursseja kotietsintöihin jolloin demokratian sorto vähentyisi jostain muusta, ja etsintöjä ylipäätään tehtäisiin vähemmän. Lisäksi kasvava kuolemanpelko vähentäisi halukkuutta ryhtyä poliisiksi.

Tästä on toki vielä pitkämatka siihen mitä näemmä esimerkiksi Afghanistanissa, jossa oopiumin viljely on de facto sallittua vaikakin de jure kiellettyä. Kansan aseellisen vastarinnan takia kannabisviljelmän tuhoaminen vaatii armeijan kolonnan, muutaman tienvarsipommin purkamisen ja ilmavoimien tukea. Näin aseet kasvattavat ihmisoikeuksia ja vähentävät sortovaltaa.
morko
 
Viestit: 132
Liittynyt: 18.10.2012, 16:02

Re: Natsien puukkoisku JKL:ssä ja aselakien kiristäminen

ViestiKirjoittaja torlock18 » 10.03.2013, 13:26

Tilastojen, tutkimusten, arkikokemusten, mielipidekyselyjen ym ym mukaan Suomessa (ja muualla) aselakeja voisi ja tulisi huomattasti vapauttaa nykyisestä. Ei ole mitään perusteluja sille, miksi tiukennettu aselaki jotenkin vaikuittaisi nyt ja aina vähälukuiseen ampuma-aserikosten määrään.

Jostakin kumman syystä ampuma-aseiden kauheus on ylitsepääsemätön mörkö joillekin. Olen tutkinut asiaa enkä ole saanut tälle asialle mitään selvyyttä.

Suomessa on vedenpitävät ja erittäin hyvät tutkimukset ampuma-aserikoksista (Optula, Poliisi, Tilastokeskus yms.) eikä niistä yhdestäkään löydy mitään tukea nykyiselle tiukalle aselaille saatikka sen kiristykselle.

Sama juttu koskee tosin mm. ajokorttiuudistuksia ja vaikka mitä. Ilmeisesti kyse on vain
a) liikaa virastoja ja virkamiehiä, joilla on tekemisen puute
b) ylitsepääsemätön tarve kontrolloida ja rajoittaa muiden tekemisiä
c) tyhmyys.

Mitä tulee ääriliikkeisiin, järjestäytyneeseen rikollisuuten ym niin sekin on kyllä niin tiukkaa paskaa kuin vain voi olla. Jos usko KRP:tä niin saa sen mielikuvan kuin pelkästään Helsingin alueella olisi joka toinen pulska kaduntallaaja liivijengiläinen. Samasta asiasta saa täysin päinvastaisen mielikuvan kun haastattelee Helsingin poliisia - ei mitään tietoa jengeistä tai gansgstereista vaan samaa puliukkomeininkiä kuin aina.

Näissäkin asioissa hyvä tuki (tulisi olla) tilastot, joiden mukaan tapaturmat, rikollisuus ja muu hämärämeininki on aina vaan laskussa. Toimittajien ja espoolaisten pehmo-iskien turvattomuudentunne on tosin lisääntynyt, joka saattaa johtua räväkästä uutisoinnista. Nykyisin kun kuulee nopsaan jos vaikka Ranskassa on joku tehnyt henkirikoksen. Sekopäistä tehdään julkkiksia ja esikuvia.

Hyviä uutisia: RATTIJUOPPOJEN määrä on laskenut entisestään. Noin 10 % vuodessa. Tämä siis sen mukaan kuinka moni rattijuoppo on osallistunut kolariin tai muuhun liikennerikkomukseen. Jostakin ihmeen syystä liikkuvan poliisin (just se virasto, joka lakkautetaan) edustaja yritti sössöttää, että kyse oli siitä kun puhalletaan vähempi kuskeja. Not.
Rattijuopot on muutenkin hyvä esimerkki, Liikenneturvan (verorahoitteinen virasto) tilastojen mukaan Suomessa kuolee n. 6 sivullista vuodessa rattijuoppojen uhreina. Uutisoinnista voisi saada sen mielikuvan, että todellinen luku olisi kymmen- tai satakertainen. Varsinkin kun muistaa, että jos minä ajan selvänä rattijuopon ohjastaman auton kylkeen stop-merkin takaa ja tapan rattijuopon kyytiläisen niin rattijuoppo on se syyllinen ja kuolemantuottaja...

Miksi ei siis arvokkaita ja kalliita tilastoja käytetä ääriliikkeiden aiheuttaman todellisen uhkan toteamiseen tai ampuma-aselain purkamiseen? Onko niin, että tilastotietoja käytetään vain silloin kun se puoltaa virkamiehen mielipidettä?

Absoluuttinen totuus on todellakin se, että johtuu demokratian luonteesta. Demokratiassa kun on paljon helpompi KIELTÄÄ JA RAJOITTAA asioita kuin rakentaa. Mikäs olikaan 1. kansalaisaloite laiksi? Aijuu, KIELLETÄÄN turkistarhaus... Mikäs olikaan 2. aloite? KIELLETÄÄN energiajuomat... jne.

Julkista sektoria tulisi purkaa. Verotusta tulisi keventää. Rajoituksia, määräyksiä ja lakeja tulisi harventaa. Lisää vapautta kansalle.
Ent.nim.mrk. torlock17 on nyt torlock18. Se on edistystä!
torlock18
 
Viestit: 12
Liittynyt: 10.01.2013, 12:56


Paluu Politiikka

cron