Liity Edistyspuolueen jäseneksi ja tue toimintaamme!
Lue lisää ...

Edistyspuolue – Vapaus valita

vapaa markkinatalous suuryritysten etu?

Keskustelua Edistyspuolueen politiikasta, ideologiasta ja kannoista.

vapaa markkinatalous suuryritysten etu?

ViestiKirjoittaja nikonurminen » 07.11.2012, 23:45

Liberaalin talouspolitiikan kannattama vapaa markkinatalous on monille kirosana. Väittelyissäni esim. demareiden ja vihervasemmistolaisten kanssa saan kuulla, että liberaalit ajavat suuryritysten ja monopolien etuja. Ei ole kuulemma mahdollista, että vapaassa markkinataloudessa menestyy muut kuin suuryritykset. Tämä on kuulemma päivänselvää.

Jouni Flemming on kirjoittanut joitain hyviä tekstejä siitä, kuinka vapaa markkinatalous on päinvastoin suuryritysten ja monopolien vihollinen.

http://jouniflemming.puheenvuoro.uusisuomi.fi/92989-kapitalismi-ei-johda-varallisuuden-keskittymiseen
Osio "En aja suuryritysten etua" täältä:
http://jouniflemming.fi/esittely/

Syvennytään aiheeseen enemmän, niin saan lisänäkemystä näihin jatkuviin väittelyihini, joita käyn tuntemieni akateemisten vihervasemmistolaisten intellektuellien ja demareiden kanssa. ;) Ja ennen kaikkea siksi, että saadaan asiallinen ja hedelmällinen keskustelu tänne foorumille aikaan.
nikonurminen
 
Viestit: 5
Liittynyt: 28.10.2012, 23:21

Re: vapaa markkinatalous suuryritysten etu?

ViestiKirjoittaja morko » 08.11.2012, 13:37

Ihmisoikeudet ovat kaikkien niitä kunnioittavien etu, myös suuryritysten.
Vapailla markkinoilla suuryritykset ovat pienen ihmisen ystäviä, ne tuottavat hyödykkeitä ja palveluita joita ei muuten saisi.

Teoriassa, vaikka ihmisoikeudet johtaisivat suuryritysten monopoliin, se ei oikeuta loukkaamaan kenenkään ihmisoikeutta valtion olemassaololla. Se on pienempi paha että yhteiskunnassa on monopoleja, kuin se että yhteiskunnassa on keskitysleirejä.

Mikäli vapaa markkinatalous(=ihmisoikeudet) siis johtaa suuryritysten monopoliin, se on asia minkä kanssa täytyy elää, koska mikä tahansa muu kuin vapaa markkinatalous (esim. valtiojohtoisuus) johtaa kuolemaan, keskitysleireihin, nuuskan myyntikieltoon. kaasukammioihin ja agent orange pommituksiin.
morko
 
Viestit: 132
Liittynyt: 18.10.2012, 16:02

Re: vapaa markkinatalous suuryritysten etu?

ViestiKirjoittaja torlock17 » 02.12.2012, 11:02

morko kirjoitti:Ihmisoikeudet ovat kaikkien niitä kunnioittavien etu, myös suuryritysten....


Onhan ihmisoikeudet myös niiden etu, jotka eivät niitä kunnioita. Voin hyvin kuvitella, että kun lanseerataan "ihmisoikeuksia" niin luodaan potentiaaliero, jota voi hyödyntää.

Ihmisoikeus särähtää korvaani siksi, että helposti unohtuu miten Suomessa tällä hetkellä poljetaan ihmisoikeuksia aivan surutta.
torlock17
 
Viestit: 15
Liittynyt: 27.08.2012, 12:34


Paluu Politiikka

cron