Liity Edistyspuolueen jäseneksi ja tue toimintaamme!
Lue lisää ...

Edistyspuolue – Vapaus valita

Perustuslaki ja Perusoikeudet

Keskustelua Edistyspuolueen politiikasta, ideologiasta ja kannoista.

Perustuslaki ja Perusoikeudet

ViestiKirjoittaja DataEntity » 28.06.2012, 16:52

On hyvä idea että perustuslakia voidaan muuttaa vain kansanäänestyksellä ja että silloinkaan valtion/enemmistön ei pidä puuttua yksityisten ihmisten elämään, mutta mielestäni tämä ei riitä. Tarvitaan perustuslaista erillinen dokumentti johon kirjataan Suomessa oleskelevien ihmisten perusoikeudet ja jota tarkoituksenmukaisesti ei pysty muuttamaan.

Ajan saatossa yksityisten ihmisten elämään puuttuminen voi tulla taas hyväksytyksi, mutta muuttumaton periaate-dokumentti voisi auttaa pysymään ns. "kaidalla tiellä."

Mahdollisuus laatia uusia perusoikeus-dokumentteja mikäli ne eivät ole ristiriidassa aikaisempien kanssa toisi, yhdistettynä perustuslaki-tuomioistuimeen, Suomeen ennenäkemättömän perusoikeussuojan.
DataEntity
 
Viestit: 26
Liittynyt: 27.06.2012, 19:07

Re: Perustuslaki ja Perusoikeudet

ViestiKirjoittaja Darvi » 04.07.2012, 05:23

Tarvitaan jumala tai maallinen diktaattori? Ei oikein muuta oikeutusta laille ole kuin kansan tahto. Jos kansa tai eduskunta ei voisi päättää näistä Perusoikeuksista, niin kuka ne määräisi? Sinäkö?
Darvi
 
Viestit: 119
Liittynyt: 28.01.2012, 09:37

Re: Perustuslaki ja Perusoikeudet

ViestiKirjoittaja DataEntity » 06.07.2012, 13:29

Darvi kirjoitti:Tarvitaan jumala tai maallinen diktaattori? Ei oikein muuta oikeutusta laille ole kuin kansan tahto. Jos kansa tai eduskunta ei voisi päättää näistä Perusoikeuksista, niin kuka ne määräisi? Sinäkö?


Nyt mentiin metsään sitten rytinällä. Onko Suomi juuri nyt theokratia tai diktatuuri? Ellei näin ole, fakta on että uusi perustuslakikäytäntö täyteenpantaisiin demokratian vallitessa. Poislukien yllättävän käänteen totalitäärisen yhteiskunnan suuntaan.

Uudessa perusoikeus-dokumentissa vaan nostettaisiin määrätyt arvot lain ja kansanvallan ulkopuolelle, kansan omasta tahdosta. Koska ilman vapaata kansaa ei ole kansanvaltaa.
DataEntity
 
Viestit: 26
Liittynyt: 27.06.2012, 19:07

Re: Perustuslaki ja Perusoikeudet

ViestiKirjoittaja Darvi » 14.07.2012, 13:46

Onko Suomi juuri nyt theokratia tai diktatuuri? Ellei näin ole, fakta on että uusi perustuslakikäytäntö täyteenpantaisiin demokratian vallitessa. Poislukien yllättävän käänteen totalitäärisen yhteiskunnan suuntaan.


Etkö edes ymmärrä, mikä on fakta. On muitakin vaihtoehtoja kuin demokratia, theokratia tai diktatuuri. Se, että kaksi näistä suljetaan pois ei tarkoita kolmatta. Se tarkoittaa vain kolmannen mahdollisuutta. Eikä tämä irrationaalinen väitteesi edes liity loogisesti väistämättömään kritiikkiini, että jos enemmistö ei ole vallassa, niin vähemmistö on. Jos enemmistö ei saa päättää kuinka paljon valtio saa puuttua ihmisten elämään, niin vähemmistö päättää.

Uudessa perusoikeus-dokumentissa vaan nostettaisiin määrätyt arvot lain ja kansanvallan ulkopuolelle, kansan omasta tahdosta.


Niin sinä nostaisit kansalta kysymättä, kun kansanvallan ulkopuolella. Unohditko, että ihmiset kuolevat? Jos kansa nyt päättäisi joistain arvoista, niin miksi se sitoisi tulevia sukupolvia, jotka eivät saaneet päättää niistä arvoista?
Darvi
 
Viestit: 119
Liittynyt: 28.01.2012, 09:37

Re: Perustuslaki ja Perusoikeudet

ViestiKirjoittaja DataEntity » 14.07.2012, 16:18

Darvi kirjoitti:Etkö edes ymmärrä, mikä on fakta.


Hienoa Ad Hominemia, hermanni. Fakta on rationaalis-empiirisesti todettu tiedon yksikkö; Suomi on edustuksellinen demokratia; Eli asioista päätetään edustuksellisen demokratian säännöin.

Tai vähintään olkinukke. Oikeastaan kummatkin langassa olevista viesteistäsi voi mieltää pilkunviilaukseen perustuviksi olkinukeiksi.

Darvi kirjoitti:On muitakin vaihtoehtoja kuin demokratia, theokratia tai diktatuuri. Se, että kaksi näistä suljetaan pois ei tarkoita kolmatta. Se tarkoittaa vain kolmannen mahdollisuutta.


Totta autokratia-liberaali akselille mahtuu monta erilaista yhteiskuntaa. Heitän vastapallon; Lakeja voivat säätää muutkin tahot kuin papisto, diktaattori tai kansa suora-demokraattisin vaalein.

Onko Suomi juuri nyt theokratia, diktatuuri tai vastaava?


Onko tossa sitten sopiva syntaksi sulle?

Darvi kirjoitti:Eikä tämä irrationaalinen väitteesi edes liity loogisesti väistämättömään kritiikkiini, että jos enemmistö ei ole vallassa, niin vähemmistö on.


Ja miten tämä liittyy vallan ulkopuolella oleviin asioihin? Miten väittämäni muka on irrationaalinen?

Ja niinkutsumasi "väistämätön kritiikki" on pikemminkin kapeakatseinen olettamus.

Darvi kirjoitti:Jos enemmistö ei saa päättää kuinka paljon valtio saa puuttua ihmisten elämään, niin vähemmistö päättää.


Eli enemmistön vallalla ei pidä olla mitään rajoituksia tai että tekipä kansan valitsema johtaja mitä tahansa, se on oikeutettua?

Darvi kirjoitti:Niin sinä nostaisit kansalta kysymättä, kun kansanvallan ulkopuolella. Unohditko, että ihmiset kuolevat? Jos kansa nyt päättäisi joistain arvoista, niin miksi se sitoisi tulevia sukupolvia, jotka eivät saaneet päättää niistä arvoista?


Samalla tavalla kun perustuslaki nyt sitoo meidät tasavaltaiseen valtiomalliin, tai valtion rajojen sisällä syntyminen sitoo kansalaisuuteen, veronkantoon, asevelvollisuuteen, jne.

Liberalismin negatiiviset oikeudet ovat käytännössä vaistonvaraisia luontaisia toimintamalleja ja me tiedämme sen, joten ei ole nähtävissä mahdollisuutta että nämä muuttuisivat. Täten voidaan vapaudenkaipuu nähdä samanlaisena luonnollisena asiana kuin nälkä, jano tai muu sellainen.
DataEntity
 
Viestit: 26
Liittynyt: 27.06.2012, 19:07


Paluu Politiikka

cron