Liity Edistyspuolueen jäseneksi ja tue toimintaamme!
Lue lisää ...
Briefly in English!

Edistyspuolue – Vapaus valita

Uutiset
Eena Värne, 154 Uusimaa

4. huhtikuu 2015

Eena Värne
Olen Eena Värne, 28-vuotias geologiaa ja ympäristöteknologiaa opiskeleva Edistyspuoluen ja Piraattipuolueen jäsen, Uudenmaan Piraattien pj ja Piraattipuolueen ehdokas #154 Uudellamaalla.
Puoluetoiminnan lisäksi olen toiminut opiskelijakunnissani edaattorina, hallituksen jäsenenä ja koulutuspoliittisena vastaavana ja laitosneuvostossa sekä kuulunut useampaan eri hallintoelimien yhdistämistä valmistelleeseen työryhmään.

Minulle on tärkeätä varmistaa hankalassakin tilanteessa jokaiselle yhtäläiset toiminnanmahdollisuudet. Kuitenkin yksilön on mielestäni tiedostettava tekemillään valinnoilla toimintaansa mahdollisesti aiheuttamansa rajoitteet. Julkisorganisaatioiden ei tule erioikeuksia sallimalla liiaksi puuttua yhteiskunnan sosiaalisiin rakenteisiin. Tahdon purkaa sukupuolikiintiöt työhönotossa ja muutoinkin poistaa sukupuolisuuden merkitystä.
Valtiota ei tulisi kiinnostaa ihmisen itsemäärittelytapa, äidinkieli, katsomukselliset valinnat niin kauan, kuin niistä ei koidu haittaa muille, tai se, kenen kanssa kukin tahtoo elää tai toimia. Vähemmistöajattelulla tuetaan sellaisia rakenteita, joilla ei ole todellista relevanssia työn tekemiseen tai vaikkapa opiskelumahdollisuuksiin, ja jotka vievät huomion pois yksilön todellisesta kompetenssista.

Mielestäni valtion ei pitäisi puuttua markkinatalouden toimintaan, ja kannatankin vakaasti yrittäjyyttä rajoittavan lainsäädännön selkiyttämistä. Luomalla palveluiden tarjoamiselle paremmat edellytykset, mahdollistetaan kansalaisten tarpeita joustavammin palveleva yritys- ja elinkeinokulttuuri. Valtion ei tule suosia tiettyjä toimijoita – Kannatan ehdottomasti yritystukien sekä maataloustukien lakkauttamista.

Kannatan byrokratiaa vähentävää perustuloa. Täystyöllisyys ei itsessään ole toimivan yhteiskunnan kannalta merkittävä tavoite. Sensijaan kaikille tulisi osoittaa yhtäläinen sosiaaliturva, jonka saannin esteenä ei olisi tuntimäärältään vähäinen työskentely, ja jonka piiriin nykyisellään heikon toimeentuloturvan alaisuudessa elävät yrittäjätkin kuuluisivat. Näin ollen jokaisella olisi paremmat mahdollisuudet valita oma tapansa yhteiskuntaan kontribuoinnista.

Energia- ja ympäristöasioiden opiskelijana pidän tärkeänä sitä, että ympäristöön vaikuttavia ratkaisuja ei tehdä tunteella ja hyviltä tuntuvin perustein, vaan todellisen näytön pohjalta. Siinä, missä monissa maissa taistellaan ilmastonmuutosta vastaan ensisilmäykseltä hyviltä kuulostavien uusiutuvien polttoaineiden voimin, tulee Suomessa pitäytyä todellisuudessa vähäpäästöisissä energiantuotantomuodoissa.

Kansanedustajana näkisin vaivaa luodakseni avoimemman, yksilöiden vapaata toimintaa nykyistä paremmin mahdollistavan, ympäristöä arvostavan yhteiskunnan edistämiseksi.
Myös vapaasti käytettävä ja erilaisia soveltamisen mahdollisuuksia useille eri aloille tarjoava julkinen data on lähellä sydäntäni.

eenavarne.puheenvuoro.uusisuomi.fi

facebook.com/eenavarne

twitter.com/eevarne

Kommentointi on suljettu.

Blogi

Yli yhteiskuntaluokkien

Isoäitini isä oli sosialisti. Mutta mitä muuta saattoi odottaa rutiköyhältä maalaispojalta, joka saapui 1900-luvun alussa Turkuun? Hänen kuului olla sosialisti.

Lue lisää..

Kirjoitus Turun Sanomissa

Edistyspuolueen puoluesihteerin, Otto Rosendahlin kirjoitus Turun Sanomissa 4.5.2012:

Lue lisää..

Kirjoitus Turun Sanomissa

Edistyspuolueen puheenjohtajan, Jouni Flemmingin kirjoitus Turun Sanomissa 23.4.2012:

Lue lisää..

Kirjoitus Turun Sanomissa

Edistyspuolueen puoluesihteerin, Otto Rosendahlin kirjoitus Turun Sanomissa 12.4.2012:

Lue lisää..

Kirjoitus Turun Sanomissa

Edistyspuolueen puheenjohtajan, Jouni Flemmingin kirjoitus Turun Sanomissa 16.2.2012:

Lue lisää..

Blogiarkisto