Liity Edistyspuolueen jäseneksi ja tue toimintaamme!
Lue lisää ...
Briefly in English!

Edistyspuolue – Vapaus valita

Edistyspuolueen tulevaisuus

Edistyspuolueen virallinen nimi on Kansallinen Edistyspuolue r.y. Tämä yhdistys on sama, vuonna 1918 perustettu ja vuonna 1928 rekisteröity yhdistys, joka toimi vuosina 1918 – 1951. Vuonna 1951 yhdistys lopetti toimintansa, mutta pysyi yhdistysrekisterissä. Vuosien 1951 ja 2011 välillä se siirrettiin kahdesti uusille, nuoremmille nimenkirjoittajille, jotka ovat toimineet Kansallisen Edistyspuolueen seuraajapuolueissa. Lue lisää Edistyspuolueen historiasta.

Nyt, vuonna 2012 Edistyspuolue on tekemässä paluuta. Suomessa on jo liian kauan poljettu yksilön oikeuksia: kiristetty veroja, lisätty sääntelyä ja tuhottu ihmisten mahdollisuudet menestyä omalla työllään. Sadat tuhannet on pakotettu työttömiksi huonoilla poliittisilla päätöksillä. Kun Edistyspuolue oli rakentamassa vapaata Suomea, työn tekeminen oli aina kannattavaa ja työttömyys oli lähes tuntematon ilmiö. Ihmiset vaurastuivat ja hyvinvointi kasvoi enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Matka puoluerekisteriin

Yhdistys voi rekisteröityä puolueeksi mikäli sillä on toimittaa 5000 allekirjoitettua kannattajakorttia oikeusministeriölle. Viranomaisten mukaan kannattajakorteiksi hyväksytään vain paperiset kortit, mitkä sisältävät omakätisen allekirjoituksen. Allekirjoituksia ei siis voi kerätä digitaalisesti, kuten nettipankkitunnuksilla.

Puolueeksi rekisteröityminen tarkoittaa, että Edistyspuolue voi asettaa ehdokkaita esimerkiksi kunnallis- ja eduskuntavaaleissa. Puolueeksi rekisteröityminen ei tarkoita, että yhdistys saisi puoluetukea tai muuta julkista rahallista tukea.

Puoluerekisteriin pääsy ei ole päämäärä vaan ensiaskel. Lähivuosina puoluerekisteriin on päässyt useita pienpuolueita, jotka eivät kuitenkaan ole saavuttaneet merkittävää vaalimenestystä tai poliittista uskottavuutta. Tämän vuoksi on tärkeää korostaa, että Edistyspuolueen pääseminen jälleen puoluerekisteriin ei ole meille mikään suuri, kaikki ongelmat ratkaiseva päämäärä vaan ensimmäinen askel. Kaikki työ kannattajakorttien keräämiseksi tulee nähdä ensisijaisesti markkinointityönä Edistyspuolueen ja sen edustamien ajatuksien esille tuomiseksi.

Aiomme kerätä tarvittavat kannattajakortit seuraavalla kolmella tavalla:

1. Suoramarkkinointi

Ensisijainen keräyskeino tulee olemaan massiivinen kannattajakorttien keräyskampanja. Aiomme jakaa vähintään 40 000 suomalaiskotiin suoramarkkinointiesite Edistyspuolueesta. Tämä esite sisältää myös kaksi irtileikattavaa kannattajakorttia, jonka allekirjoittaja voi lähettää meille ilman postikuluja.

2. Henkilökohtainen keräys

Toinen keräyskeinomme on kannattajakorttien kerääminen jäsentemme kautta. Keräyksen vauhdittamiseksi luomme taloudellisen kannusteen korttien keräämiseen:
1. Eniten kortteja kerännyt jäsen voittaa rahapalkinnon (esim. 250 euroa) keräyksen loputtua.
2. Jokainen jäsen, joka palauttaa täytettyjä kannattajakortteja osallistuu toisen rahapalkinnon arvontaan. Arvonta suoritetaan niin, että jokainen täytetty kannattajakortti toimii yhtenä arpalipukkeena. Toisin sanoen, mitä useamman kortin jäsen saa kerättyä, sen suurempi todennäköisyys hänellä on voittaa arvonnassa. Arvonta suoritetaan keräyksen loputtua.

3. Internet

Kannattajakortin tilata nettisivuiltamme kannattajakortti.fi suoraan kotiin, tai tulostaa itse. Kortin palauttamisesta tällä tavoin ei myöskään koidu kortin allekirjoittajalle mitään kuluja, koska kortin postimaksu on jo maksettu.

Markkinoimme kannattajakortti.fi-palvelua netissä useilla eri keinoilla, esimerkiksi bannerimainonnalla ja sosiaalisessa mediassa.